Temat: wdr3600 - po naprawie
Cześć,
Mam kilka pytań - na początek trochę opisu.
Wpadł mi ostatnio w ręce wdr3600 (v1.5) padnięty z nieznaną historią, nie wiadomo było co miał wgrane itd.
Jedyne co udało się na początku ustalić to to, że po włączeniu po prostu miga.
Po sprawdzeniu przeze mnie okazało się, że zasilacz padnięty, na innym zasilaczu rzeczywiście tylko migają diody (wszystkie z wyjątkiem power i to dość szybko - szybciej niż raz na 1s). Obawiałem się, że to nie objaw nieprawidłowego botowania tylko coś upalone stad to szybkie miganie i uszkodzony zasilacz. Po sprawdzeniu sekcji zasilania podjąłem próbę podłączenia przez UART, niestety podłączenia brak.
Stwierdziłem, że pozostało zdemontować flasha i sprawdzić co w nim siedzi itd. Okazało się że był wgrany Gargoile. Stwierdziłem, że sprawdzę jeszcze czy ruszy po reflashu, a że nadarzyła się okazja to zrobię nową kostkę (dam większą) i wypróbuję przy okazji zmodyfikowanego uboota od Pepe2k. Tak też zrobiłem.
Dałem ubota na początek, flasha Gargoile najnowszego by obsy (factory), a na koniec nowej kostki ostatnie 20000 z oryginalnej kostki.
No i router wstał :-) więc na tym mógłbym zakończyć, ale:
1. Wifi działa reszta wygląda że też ok, niestety nie mam w menu 5GHz- powiedzcie mi czy aktualny na dziś Gargoil nie obsługuje 5GHz w tym routerze, czy tez trzeba to gdzieś włączyć aby w menu się pojawiło?
2. Może być powiązane z pkt 1 - czy zmodyfikowany boot może mieć z tym coś wspólnego, lub trzeba np. coś w boocie pogrzebać żeby 5GHz się pojawiło?
3. Przyznam się z bootem nie miałem wcześniej do czynienia, to miała być okazja do poznania go, ale czy ten boot będzie działał poprawnie z Gargoyle (chodzi mi o web serwer)?
No i nie wiem jak się do niego dostać przez przeglądarkę (nie ma jeszcze how to w dokumentacji), pepe2k podpowiesz?
Dzięki