1

Temat: Asus RT-N18U - nie działają porty lan/wan

Witam wszystkich,
Dostałem od kolegi być może uwalony router jak w temacie z którym on sobie nie radzi.
W routerze nie działają porty LAN ani WAN, przez wifi można się na niego zalogować, ale nic poza tym. Jeden z portów LAN niby jest używany, ale fizycznie nie ma nic do niego podpiętego. Nie idzie też wgrać na niego żadnego innego softu, po próbie wgrania czegokolwiek i "niby" sukcesie, w panelu i tak dalej ten sam soft.
Sprzęt uwalony prawdopodobnie po wgraniu tomato, szczegółów nie znam. Załączam zrzut z panelu

Ktoś jest w stanie coś pomóc z przywróceniem go do życia, czy jest to już raczej trup?
Dodam, że słaby jestem w te klocki, więc jakby co potrzebuję łopatologicznej pomocy.

https://images92.fotosik.pl/75/aff418862cf2beafmed.png

2

Odp: Asus RT-N18U - nie działają porty lan/wan

Złe forum wybrałeś. Na openrouter.info zapraszam.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Openlinksys.info smile

rt-ac56u tomato, 2x wdr3600@16MB/u-boot pepe2k/lede, 2x wt3020f@16MB/e3372s/gargoyle/lede, 3x wr841n@16MB/64MB/u-boot pepe2k/lede, rt-n18u tomato, 2x rb750gr2 ROS, 3x rb750gr3 ROS, Unifi ap ac lr

4

Wielokrotnie wrzucałem Tomato po wifi i nie było z tym problemów. Można spróbować wyczyścić nvram (stosowna opcja jest administracji) i dopiero wgrywać nowy soft.