1

Temat: Dźwięk przez bluetooth - A2DP

Alo smile

Wiecie może czy da się zmusić OpenWRT na 1043ND do transmisji muzyki przez bluetooth przy użyciu A2DP? Podpiąłem kartę dźwiękową na USB do routera i niestety jakość dźwięku jest tragiczna - nie jest to wina routera tylko karty, podpięta do kompa też gra tragicznie. Koszty dobrej karty na USB nie są małe, a mam odbiornik A2DP podpięty do wzmacniacza który daje wystarczającą jakość dźwięku przy streamingu z telefonu lub kompa z Ubuntu. Fajno by było móc streamować dźwięk z routera w ten sam sposób.
W pakietach znalazłem coś od bluetooth ale nigdzie niczego co się łączy z ALSA i bluetooth sad
Będę wdzięczny za sugestię jak kombinować żeby to działało.

2

Odp: Dźwięk przez bluetooth - A2DP

Musiał byś skompilować alsę ze wsparciem dla bluetooth.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

A jest jakaś szansa, że Twoje przyszłe buildy mogłyby takie udogodnienie zawierać? smile

4

Nawet nie miał bym jak tego sprawdzić

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5 (edytowany przez PawelW 2011-04-24 22:57:31)

Małe OT. Co to za sprzęt do streamingu?
Ja kupiłem prostą kartę taką za 5zł i gra znośnie. Z innych godnych polecenia to Sweex SC-016
http://www.sweex.com/en/assortiment/sou … ards/SC016 za około 60zł.

6 (edytowany przez brii 2011-04-25 09:58:30)

Ja kupiłem kartę za 9zł i ma za wysoki poziom sygnału - robi wrażenie jakby miała wyjście do głośników pasywnych a nie do słuchawek. Po przyciszeniu straszne szumy robi sad
Sprzęt do streamingu: Motorola DC800, jest wiele podobnych od innych producentów.

Rozejrzę się za kartą którą proponujesz, ale i tak fajnie by było móc użyć A2DP - brak kabli smile
Upsss - jak widzę ceny tej karty zaczynają się od 100zł... Na 100% działa bez problemów z OpenWRT?