Temat: QOS Gargoyle
Czy można jakoś wyłączyc, skonfigurować QOS z konsoli (nie mam MC) w Gargoyle bo przez www nie zapamiętuje ustawień
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → QOS Gargoyle
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy można jakoś wyłączyc, skonfigurować QOS z konsoli (nie mam MC) w Gargoyle bo przez www nie zapamiętuje ustawień
Wyłączenie QoS'a:
/etc/init.d/qos disable
Konfig QoS'a znajduje się w pliku:
/etc/config/qos
Nie mam Gargoyl'a i nie używałem.. ale podejrzewam że nie powinno być różnicy między konsolą a Gargoylem.
jak mogę edytować plik /etc/config/qos gdy nie posiadam MC z braku miejsca do jego instalacji ?
jak mogę edytować plik /etc/config/qos gdy nie posiadam MC z braku miejsca do jego instalacji ?
Edytor vi:
vi /etc/config/qos
lub doinstaluj edytor "nano" (prostszy na sam początek):
nano /etc/config/qos
Oczywiście wszystko z poziomu konsoli...
Edytorem vi. Lub zainstaluj sobie nano.
A może jakoś można naprawić aby przez www dało się edytować QoS (pobieranie) bo QoS (wysyłanie) działa ok i inne ustawienia też można zapisać mam tylko problem z zapisywaniem QoS (pobieranie) ma może ktoś jakiś pomysł ?
A napiszesz chociaż na jakim routerze to się dzieje?
A napiszesz chociaż na jakim routerze to się dzieje?
TL-MR3220
To zapchałeś flash. Logread Ci o tym powie. Tam jest bardzo mało wolnego miejsca; jak za dużo zmian wprowadzisz to nie mają się one gdzie zapisać.
To zapchałeś flash. Logread Ci o tym powie. Tam jest bardzo mało wolnego miejsca; jak za dużo zmian wprowadzisz to nie mają się one gdzie zapisać.
Można jakoś posprzątać? Raczej nic nie wgrywałem próbowałem jedynie dograć MC ale właśnie brakowało miejsca i nic więcej. Czego szukać w Logread
W gui masz opcję przywrocenia do domyślnych wartości. Lub firstboot && reboot w konsoli
W gui masz opcję przywrocenia do domyślnych wartości. Lub firstboot && reboot w konsoli
Czyli bez likwidacji całej konfiguracji się nie da
Da się jak usuniesz to czym zapchałeś flash.
Da się jak usuniesz to czym zapchałeś flash.
ale to była świeża instalacja przekierowałem tylko kilka portów i próbowałem zainstalować MC i to wszystko a może mozna usunąć cos niepotrzebnego np samba ftp ?
tam samby nie ma, ftp tez nie. Instalowaleś mc, zostały pozostałości po nim. usuń je lub zrób firstboota.
tam samby nie ma, ftp tez nie. Instalowaleś mc, zostały pozostałości po nim. usuń je lub zrób firstboota.
Jak można usunąć pozostałości po MC czy firstboot usunie mi config?
tak, usunie.
tak, usunie.
A mozesz mi powiedzieć jak można usunąć pozostałości po MC
Zrób tego firstboota...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → QOS Gargoyle
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc