1 (edytowany przez krisux 2018-01-10 22:09:36)

Temat: utrata pakietów wdr3600

Hello,

co może być przyczyną utraty tak dużej liczby pakietów?

|------------------------------------------------------------------------------------------|

|                                      WinMTR statistics                                   |

|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

|                            Gargoyle.lan -   84 | 32355 | 5296 |    0 |    4 |  509 |    2 |

|             70.144.246.94.ip4.artcom.pl -   84 | 32451 | 5295 |    1 |    4 |  433 |    1 |

|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|

WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider

2

Odp: utrata pakietów wdr3600

Co ty właściwie pokazałeś? Uruchomiłeś jakąś aplikację na windows i pytasz się dlaczego masz straty na wdr3600?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

Co ty właściwie pokazałeś? Uruchomiłeś jakąś aplikację na windows i pytasz się dlaczego masz straty na wdr3600?

Jak mogę przeprowadzić analizę pracy routera? Mam spadki podczas kopiowania poza sieć lokalną ftp, ssh.

4

Spadki czego? I jak to widzisz? Przez kabel? Wifi?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5 (edytowany przez krisux 2018-01-10 23:33:24)

Drastycznie spadł transfer plików poza sieć lokalną. Nie wiem być może stało się to po aktulizacji do najnowszej wersji gargoyle, być może później. Przez ostatnie tygodnie nie miałem takiej potrzeby stąd nie jestem pewien. Problem pojawia się od czasu do czasu a kiedy występuje, pomiar prędkości łącza wskazuję wciąż maksymalna jego przepustowość. Ubuntu - wdr3600 połączone kablem gigabit, a widzę po stronie klienta, choćby telefonu komórkowego łączącego się przez sieć lte.