Temat: TL-MR3420 i E3372 jaki FV?
Witam.
Jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.
Jakie Firmware było by najlepsze pod konfigurację:
TL-MR3420 v2.0 i E3372 (Megafon 4G+) z wgranym softem Play bo taki się instaluje gdy podłączy się pod komputer (nie wiem czy HiLink) .
Aktualnie mam wgrane ostatnie FW TP-Linka w wersji Beta ale są strasznie biedne i nawet nie można wymusić działania w LTE.
Nie chce się męczyć z tym FW od TP-Linka który i tak nie chce się łączyć z internetem mimo poprawnych ustawień i dodatkowego zasilania przez kabelek Y.
Potrzebuje czegoś co można by było wgrać przez aktualizację FW i działało by stabilnie oraz wznawiało automatycznie połączenie po zaniku zasilania oraz rozsiewało internet LTE po lanie. Bez dogrywania jakiś modułów i możliwością konfiguracji przez GUI w przeglądarce.
Nie musi być PL może być ANG.
Szperając po forum znalazłem wybieraczkę FW http://dl.eko.one.pl/firmware i gdy wyklikałem router TL-MR3420 v2.0 to pokazało mi jakiś FW mifi z GUI.
Czy będę mógł wymusić w tym FW MiFi pracę tylko w LTE dla modemu E3372 z rozsiewaniem internetu po lanie i WiFi oraz automatycznym wznawianiem połączenia po zaniku zasilania?
Nie interesują mnie jakieś bardziej skomplikowane sprawy jak Print Serwer czy połączenie przez VPN lub Tor.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Rafał Urbanowicz