Temat: ZyXEL NSA310

Problem polega ze od jakiegoś czasu nie mogę się dostać do menu przez www,serwer ftp działa. Wspomnę ze pinguje mi adres również, program od zyxela tez widzi urządzenie i za pomocą mogę wprowadzać zmiany ale nadal nie mogę zarządzać przez www. Miał ktoś już taki problem. Chciałbym zachować dane i nie chce mi się resetować do domyślnych ustawień, to ostateczna możliwość.

2

Odp: ZyXEL NSA310

Jakie dane chciałbyś zachowa ? Bo jak te na dysku to wystarczy podłączyć dysk do kompa z linuxem np. ubuntu i mozesz sobie wszystko zgrać.

3 (edytowany przez color1 2018-01-12 17:05:37)

Odp: ZyXEL NSA310

Podłączę się pod wątek z innym problemem, który nie wiem jak zdiagnozować. Wymieniłem ostatnio dysk, założona partycja i zasoby z poziomu NAS, niby wszystko działa ale do czasu jak NAS wejdzie w stan standby (tzn. wygaszenia pracy dysku, lampki nadal się świecą) to nie idzie go wybudzić, ani przez WOL (to nie ten tryb właściwie) ani przez inicjację z przeglądarki (nie da się zalogować do panelu www) ani przez ftp (nie odpowiada), TYLKO pinguje się i widnieje na routerze w dzierżawie IP. W takiej sytuacji muszę go wyłączyć "z palca" i ponownie włączyć.

Edit: problem rozwiązany...