1

Temat: NEXX WT3020F jako bezprzewodowy print server?

Witam smile
Posiadam starą drukarkę laserową HP (jeszcze z LPT) i pomyślałem że zrobię z niej drukarkę sieciową. Chciałem do tego celu użyć WT3020F który robiłby za print server, mam przejściówkę LPT-USB, powerbank-a do zasilania NEXX-a i ogólnie wszystko powinno z założenia zmieścić się w obudowie drukarki.. kwestia tylko jak to połączyć.. Mam router linksysa, który ogarnia internet w domu, ale nie wiem jak połączyć Linksys-a z NEXX tak aby przezroczyście był dostęp do drukarki po podłączeniu do głównego AP, ogólnie jest taka opcja do zrobienia? Oczywiście routery napędzane LEDE z LuCI od Cezarego.

Używasz moich pakietów/obrazów z github?
Chcesz abym dalej je rozwijał i tworzył nowe?
Postaw kawę

2

Odp: NEXX WT3020F jako bezprzewodowy print server?

Jako zwykły klient. Otworzysz sobie porty na wanie, zainstalujesz cupsa i powinno śmigać.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Hej, pozwolę sobie jeszcze zapytać skąd mogę ten pakiet CUPS dociągnąć/zainstalować aby działał na LEDE z eko one?

Używasz moich pakietów/obrazów z github?
Chcesz abym dalej je rozwijał i tworzył nowe?
Postaw kawę

4

A widzisz, nie ma cups w lede. p910nd zostaje.

5 (edytowany przez mar_w 2017-08-13 00:33:36)

@IceG
Jak chcesz to spróbuj z tej paczki dla obrazu SNAPSHOT-a lub Cezarego (bo dla wersji stable-17.01.2 z Lede-project nie zadziała ze względu na inną bibliotekę libpng)
http://uploadfile.pl/pokaz/1181015---jwqz.html  lub
http://host1gb.net.pl/dl.php?file=9e3e6 … 78d2950883

$ sha256sum LEDE-snapshot-packages-mipsel_24kc-packages-cups.zip 
34334f362872f76fd2456c3e1489f4d2ba612199fe65f1c11f50f8122a6a471b  LEDE-snapshot-packages-mipsel_24kc-packages-cups.zip

OT:
@Cezary
W tym całym Openwrt/Lede nie rozumiem pewnych rzeczy. Jak można nie przenieść dosyć ważnego i przydatnego pakietu jak CUPS.
Rozumiem, że jest to otwarte środowisko i każdy może sobie sam skompilować i nałożyć poprawki, ale przecież nie o to chodzi tak do końca. Tym bardziej że jest REPO z gotowymi pakietami.
Ostatnie przykłady to chociażby motion z ffmpeg. Spokojnie mogli dodać tą funkcjonalność. Nie wierzę, że opiekun projektu nie umiał tego zrobić.

Xiaomi AX3000T @ Netgear R6220
* DVBT2 - T230C *

6

Developerzy mają głęboko  w poważaniu jeżeli chodzi o zwykłe pakiety. Całkowicie ich to nie interesuje po prostu. Zobacz przykład innych pakietów których opiekunami są jedni z tych "corowych" deweloperów - pakiety są po prostu od dawna nie aktualizowane i tym samym praktycznie martwe.