Temat: ipv6 - przygotować się na obsługę
Jak przygotować się na obsługę ipv6? Chciałbym się przygotować na taką ewentualność jak mój dostawca internetowy uruchomi ipv6. Jak narazie zainstalowałem kmod-ipv6
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → ipv6 - przygotować się na obsługę
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak przygotować się na obsługę ipv6? Chciałbym się przygotować na taką ewentualność jak mój dostawca internetowy uruchomi ipv6. Jak narazie zainstalowałem kmod-ipv6
zrób sobie tunel a potem dostosuj kompy w lan do tego ipv6 a dopiero potem myśl o dostawcy
pewnie szybciej kompy wymienisz niz isp wprowadzi ipv6
chyba sprzęt nie starszy niż 2 lata obsługuje ipv6
Jaki? Routery? Nie. telefony? Nie. Tablety? Tez nie ![]()
ee coś by się tam znalazło typu compatible ipv6 jakby dobrze poszukać ![]()
Ale dużo nie jest. Elektronika użytkowa nie, wiec 99% telewizorów, odtwarzaczy i innych taki będzie do wymiany ![]()
Wszystkie kompy z win xp i nowszymi obsługują z tym że xp nie łapie ipv6 po pppoe, routery z openwrt lub z mikrotikiem obsługują, mało jest rutrów z firmowym softem obsługującym ipv6, telefony i tablety z androidem 2.2 i niektóre z 2.1 obsługują, linuchy wszystkie nowsze i dużo starszych też obsługuje, pozostaje tylko kwestia dostawców, niektórzy mniejsi już obsługują lub wdrażają, co do dużych isp to mają to głęboko w ... ale coś tam testują i za parę miesięcy też powinni zacząć rozdawać ludziom. Sam w domu używam natywnego ipv6 od mojego isp od jakichś 8 miesięcy.
Kto jest Twoim dostawcą że daje natywnie ipv6?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → ipv6 - przygotować się na obsługę
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc