1

Temat: TP-LINK TL-MR3420 v3 + Play - zrywa polaczenie

Witam,
Jako że nie mam kompletnie żadnego doświadczenia, a nie chciałbym zepsuć drugiego routera w tym miesiącu, potrzebuję pomocy. Przsiadalem sie na TP-LINK TL-MR3420 v3 + Modem Huawei z Play. Wszysko smiga ale regularnie zrywa połączenie modemu 4G. Zatem pytanie, czy jest jakaś opcja na ustawienie tego modemu zeby sprawdzał pnig'a, jak nie ma odpowiedzi ze strony, to reset? Chcialbym sprobowac z  Gargoyle + Watchdog ale chyba nie ma wersji dla mojego modemu. Cudo ktore zbrikowalem podczas firmware upgrade to D-Link DWR-116. hmm

Dziekuje za jakiekolwiek rady
Pozdrawiam,
Krzysiek

2

Odp: TP-LINK TL-MR3420 v3 + Play - zrywa polaczenie

A hub aktywny jest? Możesz sobie oskryptować...

3

chriss napisał/a:

Witam,
Jako że nie mam kompletnie żadnego doświadczenia, a nie chciałbym zepsuć drugiego routera w tym miesiącu, potrzebuję pomocy. Przsiadalem sie na TP-LINK TL-MR3420 v3 + Modem Huawei z Play. Wszysko smiga ale regularnie zrywa połączenie modemu 4G. Zatem pytanie, czy jest jakaś opcja na ustawienie tego modemu zeby sprawdzał pnig'a, jak nie ma odpowiedzi ze strony, to reset? Chcialbym sprobowac z  Gargoyle + Watchdog ale chyba nie ma wersji dla mojego modemu. Cudo ktore zbrikowalem podczas firmware upgrade to D-Link DWR-116. hmm

Jaki soft masz na routerze? Jeżeli oryginalny to na złe forum trafiłeś.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

4 (edytowany przez chriss 2017-07-25 07:44:36)

Tak, mam oryginalny, ale chciałbym zmienić na Gargoyle żeby odpalić watchdog'a ale nie wiem czy wersja pod V2 ruszy na V3.

HUB raczej aktywny ale oskryptowac nie umiem, zalezy mi na tym zeby sam sprawdzal i resetowal jak trzeba bo stabilnosc slaba. Mam podlaczone kamery online ktore nie dzialaja jak potrzeba.

5

Nie ma i nie zadziała. To inny sprzęt.

6

mam jeszcze Archera C7 tylko na nim Modem 4G nie dziala za dobrze, moze na nim sprobuje. No nic, dzieki za odpowiedz.
milego dnia.

7

Hub usb z własnym zasilaniem musisz dać, jak już było wspomniane. Inaczej może być problem z zasilaniem modemu.

8

bede probowal dzisiaj popoludniu, fakt nie pomyslalem ze to moze byc problem. A jak to oskryptowac w sesie, ruter, modem?

9

Jak wgrasz gargoyle na archera to wszystko masz w już w gargoyle (monitor połączenia). Jak wgrasz coś innego to musisz sobie napisać skrypt np. żeby resetował router jak nie ma połączenia. W routerze oczywiście.

10

PS - jeżeli zamierzasz wyrzuć dwr-116 to nie rób tego tylko mi podeślij. On jest oparty na mediateku 7620 i teoretycznie powinno dać się go przeportować do lede.

11

OK czyli plan dzialania:
1 - testy na Active USB HUB, gdzies mam takie ustrojstwo
2  -Archer idzie na upgrade, poszukam jakis "krok po kroku" zeby nie popsuc
3 - jak juz nic sie nie uda to skrypt - wiedza na poziomie 0 zatem raczej sie poddam po kroku 2 smile

Dzieki wielkie za wskazowki, bede dzialal.

12

2. Do archera najpierw wgraj najbardziej aktualną wersję softu od tplinka.

Będziesz miał wtedy tryb awaryjny w uboocie, więc jak by coś się stało to idzie łatwo odzyskać archera. Pewnie masz to już teraz, ale na wszelki wypadek możesz zrobić aktualizację.