Temat: Repeater - rozdzielenie anten
Załóżmy ze jest sobie dwu-antenowy repeater.
Czy jak jedną antenę podłączę przez przedłużacz ok. 2-3m to będzie to działać ?
Zwiększy to zasięg kosztem prędkości czy w ogóle nie będzie działało ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Repeater - rozdzielenie anten
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy jak jedną antenę podłączę przez przedłużacz ok. 2-3m to będzie to działać ?
Zwiększy to zasięg kosztem prędkości czy w ogóle nie będzie działało ?
Czy jak jedną antenę podłączę przez przedłużacz ok. 2-3m to będzie to działać ?Zwiększy to zasięg kosztem prędkości czy w ogóle nie będzie działało ?
Każdy milimetr kabla, każde złącze, to strata na sygnale. Wszystko zależy od tego z jakim zyskiem antenę zamontujesz. W skrajnym przypadku uzyskasz efekt odwrotny do zamierzonego - dodatkowy kabel "zeżre" Ci sygnał uzyskany przy lepszej lokalizacji anteny.
Sprawa wygląda tak, mam wolny repeater. Stoi on koło okna balkonowego. Potrzebuje zejść z sygnałem w dół do garażu.
Zewnętrznego urządzenia kupować na razie kupować nie chcę. A tak mały otworek na kabel, potem zarobienie końcówki przykręcenie anteny zamontowanej do balkonu (ciekawi mnie też jaki może on mieć wpływ na zasięg ?)
Sprawa wygląda tak, mam wolny repeater. Stoi on koło okna balkonowego. Potrzebuje zejść z sygnałem w dół do garażu.
Zewnętrznego urządzenia kupować na razie kupować nie chcę. A tak mały otworek na kabel, potem zarobienie końcówki przykręcenie anteny zamontowanej do balkonu (ciekawi mnie też jaki może on mieć wpływ na zasięg ?)
Może zacznijmy najpierw od tego, jaki to repeater? Musisz też pamiętać, że to nie działa tak, że jedna antena jest używana do połączenia się z nadrzędnym AP, a druga do rozgłaszania sygnału w trybie AP innym klientom. Jak masz repeater z dwiema antenami (MIMO), to obie są używane.
TP-LINK TL-WA830RE
To już lepiej kup sobie drugi router, np. tplinka 740/741.
Mam już 741nd v4.24, co najlepiej wrzucić na niego ?
A co chcesz w sumie. Jeżeli to ma być tylko klient to wrzuć czyste lede.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Repeater - rozdzielenie anten
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc