Odp: MiFi
Zaraz zainstaluje na NETGEAR WNDR4300 ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → MiFi
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zaraz zainstaluje na NETGEAR WNDR4300 ![]()
No nie, nie zainstalujesz, bo muszę soft specjalnie skompilować. Wyślij mi mejla na priv jak chcesz przetestować.
Mail poszedł czekam na obraz testowy. Aktualizację robię z zachowaniem ustawień czy raczej -n . Moja obecna wersja to OpenWrt 18.06-SNAPSHOT, r7355-47f68ca586
Ja też chętnie potestuję, jeśli LTE Z Play nie przeszkadza.
Używam Hame MPR2 i Nexx WT3020.
Tak z ciekawości zapytam: dlaczego brak nowych wersji dla routerów z 8MB flasz i 32MB RAM?
Mam Hame MPR2 i TP-Link WR-710N v1 i ostatnie kompilacje to LEDE.
Co z nimi nie tak, 'nowa religia' "8/64" zabrania??
Po prostu OpenWrt 18.06 dość kiepsko działa na 32MB, więc nie ruszam obrazów lede, niech sobie będą.
Jak chcesz to sam pakiet easyconfig możesz sobie zaktualizować ręcznie.
Po prostu OpenWrt 18.06 dość kiepsko działa na 32MB,
Mógłbyś napisać coś więcej o tym kiepskim działaniu? W czym problem?
Ja nie piszę żeby wyrzucać lede, niech sobie będzie.
Jeśli jednak taki WR-710N v1 "zasługuje" na obraz z luci i 18.06, to dziwi (mnie) brak obrazu MiFi.
Może osobne katalogi MiFi, lede i 18.06 ?
Generalnie ten router jest też w wersji rozwojowej (ath79), to, to sobie wgram.
Zobaczę jak ta wersja działa.
Cezary napisał/a:Po prostu OpenWrt 18.06 dość kiepsko działa na 32MB,
Mógłbyś napisać coś więcej o tym kiepskim działaniu? W czym problem?
Po prostu wywala się z out-of-memory jak za dużo rzeczy uruchomisz na raz. W sensie ten sam zestaw demonów na lede jeszcze działa i nie sprawia problemów, na 18.06 po prostu się wywala z brakiem pamięci.
Ja nie piszę żeby wyrzucać lede, niech sobie będzie.
Jeśli jednak taki WR-710N v1 "zasługuje" na obraz z luci i 18.06, to dziwi (mnie) brak obrazu MiFi.
Staram się dbać o jakoś obrazów MiFi (tym bardziej że one są dla mnie). OpenWrt czy z luci zaś każdy używa wg swoich widzimisie.
Zawsze możesz zainstalować moje czyste openwrt i doinstalować easyconfig wraz ze składnikami które chcesz.
Zawsze możesz zainstalować moje czyste openwrt i doinstalować easyconfig wraz ze składnikami które chcesz.
Ja mam właśnie takiego WR1043 v1.8 z easyconfig i modemem usb.
Pięknie działa ![]()
Wiem że wielu lubi ciemny motyw, więc i easyconfig się wzbogaci o to. Przełączanie jest dynamiczne, aktualny tryb zapamiętywany jest ciasteczku a nie na routerze więc każdy będzie mógł sobie ustawić to tak jak chce. Potestuję to przez święta, jak będzie wszystko dobrze to będzie normalnie dostępne.
A czy będzie kiedyś możliwość wyłączania wifi o określonych godzinach i dniach, coś jak wifi harmonogram?
Generalnie nie miałem tego w planach. Raczej wycinam dostęp niż wyłączam wifi. Ale kto wie jak będę bardzo się nudził...
Cezary jest szansa na ten harmonogram wifi w MiFi ?
żeby można było normalnie spać w nocy i regenerować się bez pola elektromagnetycznego ? ![]()
Widzę, że brakuje mi też ustawienia mocy nadawania sygnału wifi.
Widzę, że brakuje mi też ustawienia mocy nadawania sygnału wifi.
Ustawienie mocy jest od dawna. Którą wersję masz zainstalowaną?
Cezary jest szansa na ten harmonogram wifi w MiFi ?
żeby można było normalnie spać w nocy i regenerować się bez pola elektromagnetycznego ?
Mam to w planach ale jeszcze do tego nie przysiadłem. Możesz ręcznie na razie wyłączyć wifi w zakładce "tryb nocny" lub przyciskiem na obudowie.
Model TP-Link TL-MR3420 v3
Wersja GUI 20180717
Wersja oprogramowania :
LEDE Reboot 17.01-SNAPSHOT r3925-79c8f2f50b
Nie mam takiej zakładki "tryb nocny"
Model TP-Link TL-MR3420 v3
Wersja GUI 20180717
Wersja oprogramowania :
LEDE Reboot 17.01-SNAPSHOT r3925-79c8f2f50b
Przecież ty masz wersje nieaktualizowaną od półtora roku. Nawet jak by harmonogram był w sofcie to byś tego nie zauważył ![]()
Zacznij od aktualizacji easyconfg (i nie z repo lede które jest martwe już od dłuższego czasu).
zrobiłem instalację pakietu wg tego :
https://eko.one.pl/?p=easyconfig
i nie mogę się teraz zalogować do http://192.168.11.1/
czy jest jakieś inne haslo domyślne teraz ?
Zrestartuj router. Easyconfig nie ma hasła, system wykorzystywany jest do autoryzacji.
zrobiłem, ale hasło nie wchodzi wciąż..
Przez ssh możesz się zalogować? To przez gui jest identyczne. Albo zrób to w trybie prywatnym przeglądarki bo może przeglądarka coś pamięta.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → MiFi
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc