1

Temat: Aktualizacja Gargoyle 1.6.2 do 1.9.2

Dzień dobry,

Chciałem ostatnio zaktualizować TP-Linka MR3420 z Gargoyle w wersji 1.6.2.2 by obsy do 1.9.2 ściągniętego z gargoyle-router.com. Od razu dodam, że do routera podpięty jest modem Huawei E3276, przez który łączę się z internetem.  Mam też świadomość, że w tym routerze jest tylko 4 MB flash i plan był taki, że jak mi będzie brakować jakiegoś pakietu to go sobie doinstaluję (głównie to watchdog, bo router działa, jako router i już). Wymiana softu poszła gładko, ale... nowy Gargoyle nie widzi modemu. Poczytałem tu i tam i doszedłem do wniosku, że w tym od Cezarego po prostu jest już obsługa NDIS zaimplementowana. Kombinowałem żeby podłączyć się z laptopa do internetu tym modemem przez USB albo uruchomić tethering w telefonie i wtedy kablem połączyć router z komputerem i jakoś mu ten internet dać. Nie udało mi się.  I tutaj mam pytanie czy jest jakiś sposób, żeby dociągnąć te pakiety?

pozdrawiam,

"Help me Obi-Wan Kenobi. You’re my only hope. " wink

2

Odp: Aktualizacja Gargoyle 1.6.2 do 1.9.2

Te obrazy w wersji 1.9 nie mają wsparcie dla usb bo się nie mieści. Z tego też powodu jak nie robię obrazów na 4M. Wróć do mojej wersji 1.6.2.2

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

wróciłem, bo jakbym zostawił niedziałający internet to bym nie był pewnie w stanie napisać tego posta wink

Czyli nawet gdybym się podłączył do jakiegoś kablowego internetu to i tak byłoby za mało pamięci, żeby uruchomić obsługę USB i modem ?

4

Tak, ma za mało pamięci żeby zmieścić w tym obsługę usb i modemu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

ok. Dziękuję za wyjaśnienie.