26

Odp: vocore 2

sat4all napisał/a:

Cezary vocore 2 rozlacz po jakis kilki minutach a pozniej juz nie da sie polaczyc trzeba restartiwac boxa , zastanawia mnie czy to wina boxa czy tego ze sa 2 interfejsy na jednym radiu adhic i ap

Jak każde w openwrt - jeżeli jedno padnie z jakiegoś powodu to wyłączany jest cały interfejs. Więc używaj pojedynczego ap po prostu, jak musisz to licz się z tym i musisz skryptem podnosić wifi.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

27 (edytowany przez sat4all 2017-02-18 21:48:54)

Cezary napisał/a:
sat4all napisał/a:
Cezary napisał/a:

mipsel 24kc, więc: http://downloads.lede-project.org/relea … c/routing/

bedxie to wspolgralo ze stara wersja ?? znajde gdzies jakie zmiany zrobili w tej wersji ?? widze ze ta wersja jest tylko dostepna dla lede

No lede, lede. A ty co masz zainstalowane?

lede ale mam inne routery z cc i nosplashdogien troche przerobiona i  starsza versja troche

to samo oslrd niby dziala komunikuja sie ale albo radio jest za slabe albo sa jakies roznice bo nie bardzo chce to dzialac pozatym router vocore rozlacza po jakis kilku min i nie da sie juz wejsc do poki nie zresetuje recznie , nie wiem czy to z powodu 2 interfejsow czy z powodu oslrd ale sorawdze na czystym

28

Gość od vocore w ogóle stwierdził że otwarte sterowniki są do kitu i robił to na tych od mediateka. Może też powinieneś spróbować?

29

Cezary napisał/a:

Gość od vocore w ogóle stwierdził że otwarte sterowniki są do kitu i robił to na tych od mediateka. Może też powinieneś spróbować?

ale co to ma do rzeczy skoro uzywam otwartych i box zrywa polacznie a mediatekowych nie ma opcji na zrobienie vp adhoc

30

Ok, skoro musisz używać otwartych to będzie zrywać.

31 (edytowany przez sat4all 2017-02-19 07:27:21)

Cezary napisał/a:

Ok, skoro musisz używać otwartych to będzie zrywać.

ok dziekuje za pomoc ale tak czy siak jestem w du.... z tym do czego chce wykorzystac ten box bo oba sterowniki sa albo nie stabilne albo nie pozwalaja na za duzo ??