Temat: Uszkodzony flash w TD W8970

Czy komunikat "SQUASHFS error router" na serialu oznacza uszkodzoną pamięć flash? router TpLink TD W8970 (Chaos Calmer) nie chciał się uruchomić nawet po próbie przywrócenia ustawień fabrycznych przez tryb failsafe. Zlokalizowałem chip winbond 25064 fvs i podgrzałem go opalarką i wtedy ruszył... czy to na pewno uszkodzenie ww. chipa czy coś innego? Gdzie można takiego kupić i czym zaprogramować?

2

Odp: Uszkodzony flash w TD W8970

Jeżeli ponowne wgranie nic nie dało a tym bardziej oryginał nie działał to raczej tak, uszkodzony flash. Kość możesz znaleźć w sklepach z częściami, nawet na allegro się zdarzają. Lub po prostu odzyskać ją od jakiegoś inaczej uszkodzonego routera.
Zaprogramować - programatorem (:)), zaprzyjaźniony serwis gsm czy ktoś to ma taki sprzęt. Bo zakładam że jednorazowo CI się nie będzie opłacało go kupować.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

No rzeczywiście są na allegro, pomyliłem 0 z Q w modelu. pytanie jak to się programuję i jakie pliki potrzebuję? zakładam że Arduino do tego się nie nada?

4

Jeżeli w arduino zrobisz sobie programator spi to się nada.

Najprościej - przegraj zawartość kości 1:1. A później wgrasz prawidłowy soft i masz.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.