Odp: Archer C7 v1 problem po powrocie nie działa karta wifi 2.4GHz
Najpierw openwrt (moje), później załadujesz moduł mtd-rw, odblokuje to partycje a zawartość możesz wgrać przez dd lub mtd. Najpierw arta znajdź.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Archer C7 v1 problem po powrocie nie działa karta wifi 2.4GHz
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Najpierw openwrt (moje), później załadujesz moduł mtd-rw, odblokuje to partycje a zawartość możesz wgrać przez dd lub mtd. Najpierw arta znajdź.
już wiem jak w grać tylko dziwne bo tam powinien być też mac adres karty a w oryginalnym oprogramowaniu pokazywało mi mac adresy wszystkie
TP-Link akurat trzyma adres MAC (jeden, reszta jest wyliczana z niego) w drugim bloku 64 KB we FLASH, poszukaj sobie w zrzucie.
To jestem w czarnej D nie idzie tego nigdzie wyszukać Google się poddało ![]()
Wgraj od innego. Radio 2.4 chyba w każdym było takie samo. Nic nie ryzykujesz, bo i tak nie masz art.
http://www14.zippyshare.com/v/awJ12HWp/file.html
W paczce są dwa znalezione w sieci od wdr7500 i jeden zgrany z mojego NBG6716. Wgrywaj i testuj.
Dziękuje za pliki dzięki temu udało mi się wyodrębnić oryginalny wsad.
Dziękuje wszystkim pomagającym router żyje karta sieciowa też szybko wstaje itd.. napiszę wszystko wieczorem jak to ogarnąłem dzięki jeszcze raz ![]()
Posklejałem firmware z oryginalnego oprogramowania pliku uboot.bin i art.bin.
1 w hex edytorze otworzyłem update z strony producenta i wyciąłem pierwsze 20200
a wielkość 200 to nagłówek tplink blalala....
a wielkość 20000 to bootloader 128 KB
2 jeszcze tego fragmentu brakowało bo oryginalny firmware kończy się na 0x7D0000 a art zaczyna od 0x7EFFFF wielkość 20000
3 następnie znalazłem z zrzutu z programatora art fragmęt który był podobny do plików które udostępnił kolega Gruberek art.bin
więc udało się miałem oryginalny art.bin 0x7f0000 0x800000 wielkość 10000 64 KB jest tam fragment kodu reszta to ffff.
4 sklejanie całości i mam oryginalny wsad do programatora wgrałem i zadziałało.
Pozdrawiam WWNS
Hello, i have a similar problem, could shared a full dump of 25Q64FVSIG please
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Archer C7 v1 problem po powrocie nie działa karta wifi 2.4GHz
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc