Temat: LEDE na różne zabawki
Czy LEDE + Luci pojawi się na inne zabawki jak np. 1043, tak jak CC?
Cunio
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → LEDE na różne zabawki
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy LEDE + Luci pojawi się na inne zabawki jak np. 1043, tak jak CC?
Cunio
Lede obecnie jest traktowane jako wersja rozwojowa, nie ma domyślnie luci. Jak zrobią z tego wersja stabilna to będą obrazy z LuCI.
Cezary, tak Twoim okiem, to jak ten rozwój LEDE wygląda? ciągle tylko wersja rozwojowa - jakieś faktycznie są zmiany na lepsze czy też cała ta zadyma z buntem wewnątrz zespołu Openwrt to raczej była burza w szklance wody i jakość kodu LEDE jest mniej więcej taka sama jak porzuconego Openwrt?
Cały czas coś zmieniają i to na lepsze. OpenWrt się nie umywa do tego, jeżeli swoje plany zrealizują to openwrt zostanie włączone do lede (nie odwrotnie).
Ja zainstalowałem wczorajszego trunka na TL-WDR4300 i śmiga aż miło. Nie wiem nad czym oni pracują, bo nie zaglądałem do changelog, zobaczymy jakie to będzie miało uptime'y. Tylko po update trzeba doinstalować to co potrzebujemy bo np. luci się traci jak wgramy nowszego. Sporą niedogodnością jest brak obsługi SSL domyślnie, oraz niespełnione zależności już po 1 dniu (jak chcemy coś dodać do kernela), bo codziennie kompilują nowy (przynajmniej mnie się to zdarzyło 3 dni pod rząd).
Bo to jest wersja rozwojowa. Tak samo jak trunk openwrt, nikt nie zapewnia nawet że będzie działać poprawnie ![]()
Nie wiem czy podglądacie listę dyskusyjną LEDE, ale są już zaawansowane rozmowy o połączeniu z OpenWRT i przyszłości wspólnego projektu.
Na teraz co czytałem - OpenWRT ma być wersją stabilną LEDE, LEDE jako lede będzie 'bleeding edge', natomiast nie ma jeszcze zgodności co do najlepszego nazewnictwa. :-)
Nie wiem czy podglądacie listę dyskusyjną LEDE, ale są już zaawansowane rozmowy o połączeniu z OpenWRT i przyszłości wspólnego projektu.
Na teraz co czytałem - OpenWRT ma być wersją stabilną LEDE, LEDE jako lede będzie 'bleeding edge', natomiast nie ma jeszcze zgodności co do najlepszego nazewnictwa. :-)
Te rozmowy trwają od października ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → LEDE na różne zabawki
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc