Temat: Wgranie starszej wersji jak najprościej?
Wita m
Mam wersję OpenWrt Barrier Breaker 14.07 / LuCI Trunk (0.12+svn-r10530) a potrzebuję OpenWRT Backfire. Jak najprościej to zrobić?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Wgranie starszej wersji jak najprościej?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wita m
Mam wersję OpenWrt Barrier Breaker 14.07 / LuCI Trunk (0.12+svn-r10530) a potrzebuję OpenWRT Backfire. Jak najprościej to zrobić?
Tak jak zawsze - wgraj jako aktualizację/sysupgrade bez zachowywania konfiguracji.
Próbowałem wcześniej tak ale mam:
"The uploaded image file does not contain a supported format. Make sure that you choose the generic image format for your platform."
Taki komunikat mam dla plików: openwrt-ar71xx-tl-wr740n-v1-squashfs-factory.bin jak i openwrt-ar71xx-tl-wr740n-v1-squashfs-sysupgrade.bin . Czy chodzi jeszcze o inny plik? Pliki zasysam z https://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1/ar71xx/
Obrazu sysupgrade masz użyć jeżeli masz już tam openwrt.
Tam właśnie jest openwrt przy próbie sysupgrade mam taki komunikat jak wyżej i nie mogę wgrać. Może wersja ,którą chcę wgrać jest za bardzo stara w porównaniu do tego co jest na routerze?
Nie, nie powinno być takiego komunikatu. Pokaż
cat /tmp/sysinfo/model
cat /tmp/sysinfo/board
W sumie to możesz wrócić do oryginalnego softu i dopiero dać mu obraz factory.
Też myślałem o powrocie do oryginalnego oprogramowania i później wgraniu tego co chcę, jednak dwukrotne wgrywanie wydaje się większym ryzykiem.
cat /tmp/sysinfo/model
TP-Link TL-WR740N/ND v4
cat /tmp/sysinfo/board
cat: can't open '/tmp/sysinfo/board': No such file or directory
widzisz. Bo ty masz v4 a nie v1 jak próbujesz wgrać, dlatego się nie chce... Weź właściwy obraz firmware.
Tak to istotnie było to sciągając obraz widziałem że nie jest to ta wersja, myślałem że pójdzie ale niestety. Mimo to wgrałem troszkę nowszą wersję i działa mi to co chcę. Może kiedyś też tak było ? Wgrywałem chyba 2 lata temu i już nie pamiętam jaka dokładnie wersja, na pewno stara a nie chce mi się przerabiać skryptu chyba się starzeję ...
Dzięki
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Wgranie starszej wersji jak najprościej?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc