Temat: Wgranie starszej wersji jak najprościej?

Wita m

Mam wersję  OpenWrt Barrier Breaker 14.07 / LuCI Trunk (0.12+svn-r10530)  a potrzebuję OpenWRT Backfire. Jak najprościej  to zrobić?

2

Odp: Wgranie starszej wersji jak najprościej?

Tak jak zawsze - wgraj jako aktualizację/sysupgrade bez zachowywania konfiguracji.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Próbowałem wcześniej   tak ale  mam:
"The uploaded image file does not contain a supported format. Make sure that you choose the generic image format for your platform."

Taki komunikat mam dla  plików: openwrt-ar71xx-tl-wr740n-v1-squashfs-factory.bin jak i openwrt-ar71xx-tl-wr740n-v1-squashfs-sysupgrade.bin .  Czy  chodzi  jeszcze o inny plik?  Pliki zasysam z https://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1/ar71xx/

4

Obrazu sysupgrade masz użyć jeżeli masz już tam openwrt.

5

Tam właśnie jest openwrt  przy   próbie   sysupgrade  mam   taki komunikat jak  wyżej i nie mogę  wgrać.  Może    wersja ,którą chcę wgrać jest   za bardzo stara w porównaniu do tego co jest na routerze?

6

Nie, nie powinno być takiego komunikatu. Pokaż

cat /tmp/sysinfo/model
cat /tmp/sysinfo/board

W sumie to możesz wrócić do oryginalnego softu i dopiero dać mu obraz factory.

7

Też   myślałem o powrocie  do oryginalnego  oprogramowania  i później  wgraniu   tego co chcę, jednak   dwukrotne  wgrywanie   wydaje się większym ryzykiem.

cat /tmp/sysinfo/model

TP-Link TL-WR740N/ND v4

cat /tmp/sysinfo/board

cat: can't open '/tmp/sysinfo/board': No such file or directory

8

widzisz. Bo ty masz v4 a nie v1 jak próbujesz wgrać, dlatego się nie chce... Weź właściwy obraz firmware.

9 (edytowany przez aloszka 2016-12-14 10:38:57)

Tak to istotnie było  to sciągając obraz   widziałem że nie jest to ta wersja, myślałem że  pójdzie  ale niestety.   Mimo to wgrałem   troszkę nowszą wersję   i   działa  mi to co chcę. Może kiedyś też tak było  ?  Wgrywałem     chyba  2 lata temu i już nie pamiętam jaka dokładnie wersja, na pewno stara  a nie chce mi się  przerabiać skryptu  chyba się starzeję ...

Dzięki