1

Temat: kamera IP w Play

Witam. Czy istnieje techniczna możliwość zrobienia tunelu między dwoma routerami TL-MR3420, tak aby na jednym był serwer, gdzie ma on już swoje zewnętrzne IP publiczne, a drugi ma internet Play Lte 4G ten pracował by jako klient i jest pod nim podłączona kamer IP. Chodzi o to aby te dwie sieci połączyć i w ten sposób mieć możliwość wystawienia kamery IP na adres publiczny.

2

Odp: kamera IP w Play

Dokładnie to omawia: http://eko.one.pl/?p=openwrt-openvpntun

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary, myślisz że technicznie te TP-LINKi dadzą radę?? CZy jest może także opis jak wgrać OpenWRT do tych routerów?

4

Bez exroota nie zrobisz, bo się nie zmieści. Opis - po prostu wgrywasz z gui.

5

Nie ma gdzieś opisu jak to zrobić krok po kroku.....wchodzisz tu pobierasz to ładujesz tam smile)) Niby wiem o co chodzi, a nie wiadomo od czego zacząć. Na marginesie dzięki za tak szybkie odpowiedzi, na innych forach czeka się tygodniami na odpowiedź.

6

No ale to jest krok po kroku smile Masz po kolei napisane co masz wykonać. +faq na górze tej strony.

7

Jasne smile Mam router z oryginalnym softem, jak go teraz ugryźć żeby coś dalej tworzyć smile

8

Chodziło mi chyba o to smile http://eko.one.pl/?p=openwrt-mr3420

9

Nie, nie oto chodziło. Przeczytaj faq jak nie wiesz co i jak, link jest na górze tej strony.

10

No to zabawa będzie jak trzeba smile Dzięki

11

A jaki router byłby najlepszy do takiej sprawy??

12

Taki który ma co najmniej 8MB flash.

13

A jaki router byłby najlepszy do takiej sprawy??

I w miarę mocny procesor, w zależności od tego jaki bitrate chcesz przesyłać, jakie szyfrowanie, bo może się nieźle zaksztusić

Xiaomi AX3000T @ Netgear R6220
* DVBT2 - T230C *

14

Jakieś konkretne modele???

15

Przeczytaj: http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=12006

16 (edytowany przez smereka 2016-12-09 16:46:43)

U mnie jako klient spisany niejako na straty z hubem USB i kamerą logitech c170 działa mr3040. Wyjęta bateria i wszystko zasilanie z jednego DUB-H7 oraz włożone do niego modem E3131 w trybie hilinka, wspomniana kamera i pendrive na extroota. Zasuwa na orange bardzo dobrze już od kliku miesięcy. Napisałem "spisany na straty" a to dlatego, że skazałem go można powiedzieć na śmierć za sprawą warunków w jakich będzie pracował. Został umieszczony w domku pod dachem ale nie ogrzewanym, czyli warunki są te same co na zewnątrz no może poza brakiem kontaktu ze śniegiem czy deszczem. Zobaczymy, czy przetrwa zimę. Jak nie to wtedy kupię z odpowiednim zakresem temperatur.

17

Przeżyje bankowo, jak nie będzie deszczu ani śniegu, wilgoć z powietrza wyprze sam, bo się wystarczająco grzeje. Jak dasz mu jeszcze dodatkową obudowę to dłużej może pociągnąć niż w domu, bo nie będzie brudu i kurzu, a chłód te urządzenia akurat lubią, u mnie przy -10 hulał aż miło smile