Temat: Gargoyle PL 1.9.1.1 (55922fb) /etc/init.d (auto start)
Witam.
Zainstalowałem w/w Gargoyle na CC i chcę wyłączyć z autostartu programy / usługi z których nie korzystam. Widzę że w porównaniu do Gargoyle z AA w bieżącej wersji CC trochę pakietów przybyło. I tak nie wiem co to są za pakiety poniżej i do czego służą:
1) relayd (dodam że nie mam zainstalowanego pluginu USB Relay)
2) sysfixtime
3) system
4) usbmode
Natomiast w menu Dodatki nie widzę programu Zadania cron, szkoda, był przyjazny w użyciu. Są jakieś przeciwwskazania żeby pojawił się w CC ?
Trochę poza tematem, lecz szkoda kolejnego tematu. Mam katalog Backup który dokładnie znajduję się w /tmp/usb_mount/000aa4e4-02/Backup
Teraz chcę wykonać jego kopię programem zip i żeby plik Backup.zip również powstał w tej samej lokalizacji czyli /tmp/usb_mount/000aa4e4-02/Backup
Wiem że do tego służy polecenie zip -r lecz coś mieszam z ścieżkami do plików i mi nie wychodzi.
Boję się dalej kombinować na ślepo ponieważ katalog Backup zawiera więcej GB danych niż wielkość pamięci extroot i dlatego Backup.zip musi także powstać na dysku zewnętrznym zamontowanym /tmp/usb_mount/000aa4e4-02/Backup
Jak powinno wyglądać polecenie zip -r czy przed jego wykonaniem muszę przejść do lokalizacji /tmp/usb_mount/000aa4e4-02 ?
TP-Link TL-WR1043ND Mod, RAM 64 MB, chłodzenie pasywne, Gargoyle 1.5.10.14, extroot, kamerka Logitech HD Webcam C270