Temat: Gagroyle PL 1.3.10 nie współpracuje z TL-WN821N

Witam. Posiadam router TL-WR1043ND i usb adapter TL-WN821N (V2, najnowszy driver). Do tej pory, czyli przez wszystkie wersje OpenWrt włącznie z przedostatnim Gagroyle pl (chyba 1.3.09) wszystko pięknie działało. Po aktualizacji do wersji 1.3.10 TL-WN821N nie może z pod windowsa nawiązać połączenia (cały czas jest pobieranie adresu sieciowego). Pod linuxem (ubuntu 10.10) działa bardzo dobrze. Sprawdziłem i problem powtarza się na innych komputerach. Przy użyciu innych kart sieciowych łącze się bez problemu. Na razie powróciłem do oryginalnego firmware producenta i TL-WN821N normalnie się łączy z pod windy. Skasowałem już poprzedni obraz Gagroyle z dysku a pod http://ecco.selfip.net/gargoyle-pl/ar71xx/ już go chyba niema. Czy mógłby ktoś wstawić tą wersję obrazu na jakiś zewnętrzny serwer?

2

Odp: Gagroyle PL 1.3.10 nie współpracuje z TL-WN821N

Poza zmianą sterowników od wifi to nie wiele sie zmieniło. Skoro działa pod linuksem to z kartą jest ok i problem tkwi w sterownikach - znajdź nowe pod windowsa.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

problem tkwi w sterownikach - znajdź nowe pod windowsa.

Używam najnowszych sterowników. Nie mógłbyś dać linka do tego poprzedniego obrazu gargoyle?

4

Nie mam takiego. Zainstaluj 1.3.9 z gargoyle-router.com

5

Mam ten sam problem z kartą TL-WN821N po instalacji najnowszego obrazu openwrt.
Problem występuje na windowsie XP i najnowszych sterownikach do karty sieciowej.
Jest jakiś błąd w obrazie w sterowniku wifi do TL-WR1043ND.

6

Więc zgłoście to na listę linux-wireless. Oni robią ten sterownik.

7

Witam po dłuższej przerwie.
Chciałbym poinformować że wyżej wymieniony sprzęt działa już całkowicie sprawnie z obrazem Gargoyle z 2011.07.24 i żadne z powyższych problemów nie występują. Temat więc chyba do zamknięcia.

8

Po tylu miesiącach sterownik dość duże zmiany przeszedł...