Temat: 1043nd często traci internet w trybie AP router. W czym problem?
TP-Link 1043nd z Gargulkiem 1.9.1.1 często traci internet po wifi w trybie AP router. Co może być przyczyną?
[EDIT: cezary: regulamin!]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → 1043nd często traci internet w trybie AP router. W czym problem?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
TP-Link 1043nd z Gargulkiem 1.9.1.1 często traci internet po wifi w trybie AP router. Co może być przyczyną?
[EDIT: cezary: regulamin!]
Kiedyś tak miałem na v1.6.2.2 i winowajcą była aktywna opcja DNS od Operatora. Odkąd zmieniłem na OpenDNR problem ustąpił.
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że to jest przyczyna, ale zmieniłem domyslne DNSy od operatora na OPEN DNS. Jutro się okaże.
U mnie się dzieje to samo i nie znalazłem rozwiązania. Jedynie metody na znacznie ograniczenie występowania zaników w działaniu WiFi. Najlepszą metodą jest ustawienie stałego pingowania na jakiegoś klienta WiFi i restartowanie interfejsu w razie problemu.
Może Cezary ma jakąś teorię albo wskazówkę czego szukać w logu albo gdzieś wewnątrz oprogramowania czego by można użyć do automatycznego restartowania WiFi. Na zasadzie, pojawia się wpis w logu albo zmienia się jakaś wartość w pliku i skrypt automatycznie restartuje WiFi.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → 1043nd często traci internet w trybie AP router. W czym problem?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc