1

Temat: GargoylePL a OpenWrt Backfire

Witam.
Pytanie w szczególności kieruje do Cezarego.
Czy każda uaktualniona wersja GargoylePL Zawiera poprawki wprowadzone w OpenWrt Backfire?
Dla przykladu:
Czy obraz GargoylePL z dn 2011-02-06 zawiera już poprawki i modyfikacje wprowadzone do Backfire z dnia 2011-02-04 - r25364 oraz 2011-02-03 - r25303?
Na stronie eko.one.pl znalazłem informacje że firmware GargoylePL oparte na bieżących źródłach Gargoyle (1.3.9) oraz aktualnej gałęzi OpenWrt Backfire.
Wnioskuje z tego ze po wgraniu do wr1043ND ostatniej wersji firmware GargoylePL z dn 2011-02-06 będę miał już minidlna (bo zostało dodane w r25303) i wszystkie poprawki w mac80211 wprowadzone do tego dnia w Backfire?
Następna wersja (niedostępna na dzień dzisiejszy) GargoylePL będzie już zawierała poprawkę r25399 z dn. 2011-02-07?
Czy dobry jest tok mojego rozumowania?

2

Odp: GargoylePL a OpenWrt Backfire

Poczekaj, minidlna to niezależny pakiet, wiec nie ma znaczenia wersja Gagroyle. Po prostu zainstaluj go sobie z tego czy innego źródła. Ja daleki jestem od kompilacji wszystkich pakietów, one są w domyślnym repo. Jeżeli jest u mnie to znaczy że miałem powód żeby go skompilować (bo np. używam lub wprowadzam poprawki które nie są w oficjalnym repo).

Natomiast mac80211 jest na bieżąco aktualizowany łatkami które pojawiają się w Backfire, nawet jeżeli numer wersji tego nie pokazuje.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.