Temat: OpenVPN

Witam,
próbuję pobrać poświadczenie dla klienta i dostaję błąd:
"ERROR: Client ID does not exist."

Spod www nie wygenerowało mi secret.key, spod komendy openvpn --genkey --secret secret.key utworzyło plik ale nie wiem dlaczego nie chce mi pobrać poświadczenia (edycja działa tzn. pokazuje IP wpisane ręcznie)

2

Odp: OpenVPN

Dodaj klienta i kliknij zapisz zmiany najpierw. Na przyszłość - pisz że dotyczy to gargoyle.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Ale ja mam dodanego tego klienta
Teraz dodatkowo przy zapisywaniu cały czas wyskakuje informacja :
"To jest pierwsza konfiguracja serwera OpenVPN.

Będzie ona trwała około 5-10 minut w celu wygenerowania niezbędnych parametrów kryptograficznych. Jest to jednorazowa operacja - późniejsze zmiany będą już szybsze.

Kontynuować?"
Klikam ok i przy kolejnym wciśnięciu zapisz zmiany informacja od nowa się pojawia

4

Klikasz ok i powinieneś dostać okno że generuje certyfikaty. W tym czasie nic nie rób, nie zamykaj przeglądarki, nie otwieraj nowego okna itd, niech to spokojnie zrobi.

5

Robię dokładnie jak mówisz ale to nic nie daje, próbowałem odinstalować i zainstalować od nowa openvrt ale cały czas to samo. Po kliknięciu ok nie wyskakuje nic o generowaniu po prostu przeładowuje stronę chociaż jak zmieniam UDP na TCP czy inne zmiany zapamiętuje

6

Przywróć ustawienia domyślne, zresetuj, Wejdź w gui, włącz serwer openvpn i zapisz. I zobacz czy będzie generował. Nic więcej, nie dodawaj jeszcze klienta.

7

Jak dałem żeby wyczyścił klucze z gui to usunął plik secret.key z etc/openvpn
Zrobiłem jak napisałeś ale nie generuje tego pliku secret.key dalej o samo

8

Napisałem żebyś przywrócił ustawienia domyślne routera, nie czyścił same klucze. Secret.key nie bedzie generował, gargoyle nigdy tego nie robiło.

9

Na razie nie mam możliwości bo robię to zdalnie a później się na niego nie dobiję.
Czy po przywróceniu fabrycznych ustawień od nowa trzeba wszystko ustawiać, bardziej chodzi mi o exroot swap ?

10

Tak, wszystko ustawić na nowo.