Temat: Ruter zdechł po nieudanej próbie podniesienia wersji CC.

Hej,
Wczoraj wpadłem na pomysł, żeby dokonać aktualizacji softu w ruterze TL-WD1043 v.1. Już od jakiegoś czasu działał pod kontrolą Chaos Calmer - upgrade wykonałem (puściłem) z poziomu z LuCi.
Niestety "coś" się stało w trakcie, bo ruter mi zdechł i nie mogę sie do niego dostać ani przez SSH, ani Telnet. Nie udaje mi się również zresetować go (kiedyś działało włączenie zas. z wciśniętym resetem, teraz nic się nie dzieje :-(), nie mogę go też wprowadzić w tryb failsafe - naciskanie jedynego guzika występującego w tym ruterze nie powoduje opisanego w poradniku efektu.
Ma ktoś pomysł jak tego upartego drania poruszyć??

Pozdr. Paweł.

2

Odp: Ruter zdechł po nieudanej próbie podniesienia wersji CC.

Konwerter, konsola szeregowa i jedziesz. Jeżeli ostatnio robiłeś upgrade do fabrycznego softu i poprawiłeś uboota to masz też w nim tryb awaryjny.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

Konwerter, konsola szeregowa i jedziesz. Jeżeli ostatnio robiłeś upgrade do fabrycznego softu i poprawiłeś uboota to masz też w nim tryb awaryjny.

Konwerter? Konsola szeregowa? Ale jak? Ten ruter nie ma wejścia szeregowego...

Nie poprawialem uboota (chyba, że o tym nie wiem). Ja raczej lamer jestem... :-\

4

Ma w środku. Jak rozbierzesz to zobaczysz cztery punkty do przylutowania konwertera. Więcej: http://eko.one.pl/?p=openwrt-wr1043nd#i … bootloader

5

Cezary napisał/a:

Ma w środku. Jak rozbierzesz to zobaczysz cztery punkty do przylutowania konwertera. Więcej: http://eko.one.pl/?p=openwrt-wr1043nd#i … bootloader

A możemy pogadać na priv?

6

Pisz mejla.