1 (edytowany przez arecki09 2016-06-21 21:21:48)

Temat: A5-V11 Serial

Witam. Tym razem na stół padł A5 V11. Na początku na oryginalny flash 4MB wrzuciłem mu u-boot 256 i minimal luci web z zestawu podanego na wiki openwrt. Przekopiowałem zawartość flasha 4MB na flash 16MB. Maluch normalnie się odpala. Teraz chciałbym po serial-u wgrać mu normalna wersje openwrt. I pojawia sie problem, nie ma normalnego loga przy stracie tylko dostaje jakaś sieczkę:

(▒▒▒,▒▒▒P▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒%▒▒▒▒,▒▒▒P▒▒▒▒,▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒nثP %▒▒▒▒▒▒▒P▒▒▒▒,▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒)~▒P %▒▒▒▒▒▒▒P▒▒▒▒▒▒▒▒▒"▒▒▒
                             ▒٭٪▒▒%▒▒▒"▒▒▒▒P▒▒▒▒,▒▒▒▒▒▒,▒▒
                                                          ▒~▒▒P %▒▒▒B▒▒▒▒▒-▒t▒▒▒▒r
  mt▒AiP{~▒k▒▒z▒v9▒%▒▒▒B▒▒▒▒▒-▒t▒▒▒▒rBDr
                                        ▒vt▒hv▒jt▒(▒,@▒r▒▒,▒@j|▒▒,▒▒▒   (▒▒b▒▒▒▒P▒▒▒▒,▒▒▒▒▒▒,▒▒
               ▒~▒▒n▒nP %▒▒▒▒▒▒▒▒P▒▒▒▒▒▒▒▒
                                          ▒v▒▒▒%▒▒▒-▒▒▒▒▒.X▒zyiz[▒▒jt▒
                                                                      +v▒ir▒jt▒my+zyiz[▒▒jt▒+v▒▒▒.P %▒▒▒▒▒▒▒▒Ft▒(▒.|▒(pѪP▒▒z▒(▒▒l *▒▒.▒▒▒v▒P▒*▒g▒▒,▒▒(▒.▒▒t▒&▒A▒ѪP▒(ɨv▒▒j *▒dv▒-▒▒.▒▒%▒▒▒"▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒v
                                     (▒[▒▒▒PJ▒|wlt▒▒v▒z▒va▒~▒jt▒izѨ▒(r▒-▒rr▒*@,▒▒,r▒*▒▒▒r▒▒▒*@,▒▒x|@▒▒(▒▒(p▒(@(vt@,▒▒x|@▒▒+\ ▒z▒h▒+▒A▒t▒▒▒*▒▒.▒▒▒▒jrp▒-▒ѪP▒hr▒ot▒.▒-▒▒▒▒@%▒▒±▒▒▒n▒)٭▒▒(▒▒▒▒▒▒ٮzѪPxp▒fr9▒%▒▒µ▒▒▒w▒▒+pr
                                                     op[~A▒X+▒@▒▒▒rtK(▒▒%x8▒%▒▒▒▒▒▒▒▒DzP▒(▒▒Ѫv▒▒~▒▒v▒-▒▒j %▒▒▒▒▒DzP▒(▒▒t▒*Pp▒▒r▒▒P▒jN▒%▒▒▒n▒▒▒▒[j|
                                                                   ▒▒.▒▒.Ak▒▒Ѫv▒▒▒op▒▒P▒r▒▒▒%▒▒▒▒▒▒▒▒[j|
                        ▒▒.▒▒.Ak▒▒Ѫv▒▒▒op▒▒P▒r▒▒▒%▒▒▒▒▒▒▒▒[j|
                                                             ▒▒.▒▒.Ak▒▒Ѫv▒▒▒op▒▒P▒r▒▒▒%▒▒▒▒▒▒▒▒▒zr▒*X▒▒v▒.▒▒v▒/▒er▒iP▒▒▒j~▒(▒▒¡&z▒蹁

Mam pytanko, czy coś padło podczas zmiany flasha czy mam coś skopane w ustawieniach kabla ttl?

2

Odp: A5-V11 Serial

57600 ustawiłeś?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Odp: A5-V11 Serial

Rutyna zabija wink Pomogło, dzięki smile