Temat: Modem do LTE

Witam, proszę o radę dotyczącą zakupu modemu pod LTE i współpracy z routerkiem na OpenWrt Chaos......Mój router działa na vdslu tepsy i chciałem mu zapakować dodatkowe łącze LTE poprzez jakiś modemik mobilny z akumulatorem i wifi. Będę go używać dodatkowo w trasie i fajnie by było żeby był mobilny a zarazem żeby go można było wpiąć kabelkiem pod OpenWrt jako zapas. Trochę już szukałem i większość to sticky pod USB bez wifi bez aku. A znalazłem coś takiego: Huawei E5372s-32. Co sądzicie o tym jest coś lepszego lub tańszego smile

2

Odp: Modem do LTE

Huawei E3372

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Właśnie czegoś takiego nie szukam. Nie ma wifi i nie może działać samodzielnie porostu nie jest mobilny

4

Jak to nie może działać samodzielnie? U mnie działa na laptopie i na routerze. Zatem w czym problem?

5

Właśnie działa w laptopie albo routerze a nie samodzielnie. Musi być włożone do jakiegoś pośredniego urządzenia.  A ten co pisałem wcześniej działa sam nie trzeba go do niczego podpinać.

6

darek1804 napisał/a:

Właśnie działa w laptopie albo routerze a nie samodzielnie. Musi być włożone do jakiegoś pośredniego urządzenia.  A ten co pisałem wcześniej działa sam nie trzeba go do niczego podpinać.

W takim razie szukasz MiFi, a nie modemu.

7

Ale jaki to ma związek z openwrt? Kup sobie coś co sie nazywa mifi na allegro.

8

Taki ma związek, że gdy nie będę go używać w trasie to chcę go podłączyć jako zapasowe źródło internetu do już istniejącego modemu w którym jest OpenWrt. Czy wszystkie te urządzenia (mifi)można podłączyć kabelkiem pod usb i skonfigurować w modemie jak sticka?

9

Niektóre można. Nie wszystkie.

10

A ten model będzie współpracował?
Z opisów niby tak ale wole się upewnić:
http://allegro.pl/router-wifi-huawei-e5 … 09447.html

11

Nie wiem, nie miałem z nim do czynienia.

12

Jeżeli nie trafisz na jakiś pociachany soft od niego, który zablokuje Ethernet po USB, to będzie działał jak każdy HiLinkowy modem Huawei.