1

Temat: html

Witam,

Mam wygenerowany plik html przez program Microsoft PowerPoint 2010, który służy do auto-run prezentacji, po włożeniu płyty cd.
Obecnie działa to tak że po włożeniu płyty CD pojawia się strona (w html) i klikam na link do prezentacji która się ściąga na dysk (typowe download). Dopiero kliknięcie na ściągnięty plik otwiera prezentację w PowerPoint.

Chciałbym jednak żeby po kliknięciu na link prezentacji od razu prezentacja otworzyła się w PowerPoint 2010, bez zbędnego ściągania itd.

Jak to zrobić ? program PowerPoint jest pod nazwą POWERPNT.EXE lokalizacja C:\Program Files\Microsoft Office\Office14
lub wystarczy że wpiszę POWERPNT.EXE w Wyszukaj programy i pliki następnie enter i włącza.

Zawartość pliku html o którym mowa http://edzia.suroot.com/01.txt

Pozdrawia Krynio.

TP-Link TL-WDR4300 Mod, CPU 700MHz, Flash 16 MB, Gargoyle 1.5.11.4, extroot + dysk zewnętrzny Samsung (S2), kamerka MS LifeCam HD-5000
TP-Link TL-WR1043ND Mod, RAM 64 MB, chłodzenie pasywne, Gargoyle 1.5.10.14, extroot, kamerka Logitech HD Webcam C270

2

Odp: html

A możesz tak? Zabezpieczenia przeglądarek w windows pozwalają na uruchomienie  bezpośrednio programu?

Jeżeli pozwala to wywołaj po prostu od powerpointa z odpowiednimi argumentami i plikiem a nie sam plik.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Odp: html

Coś w tym stylu próbowałem zanim tu napisałem i bez efektu. Raczej miałem błędną składnię.

Ostatecznie rozwiązałem temat w inny równie skuteczny sposób.
Na płycie poza plikiem prezentacji dodałem ikonę nazwa.ico oraz plik AUTORUN.INF z zawartością
[autorun]
shellexecute="Prezentacja.ppsx"
icon="nazwa.ico"

Po włożeniu płyty jest Autoodtwarzanie i jeden klik na Prezentacja.ppsx otwiera ją smile.

Pozdr.

TP-Link TL-WDR4300 Mod, CPU 700MHz, Flash 16 MB, Gargoyle 1.5.11.4, extroot + dysk zewnętrzny Samsung (S2), kamerka MS LifeCam HD-5000
TP-Link TL-WR1043ND Mod, RAM 64 MB, chłodzenie pasywne, Gargoyle 1.5.10.14, extroot, kamerka Logitech HD Webcam C270