Temat: Gargoyle 1.9.0.2 i TL-WDR3600 exroot i serwer danych.

Witam.
Mój sprzęt to TL-WDR3600 z zainstalowanym Gargoyle 1.9.0.2
Podpiąłem w drugi port USB czytnik kart pamięci z kartą "16GB". Po sformatowaniu karty i przeznaczeniu na exroota 3% pojemności pamięci w kategorii nośniki USB nie widać okienka do montowania dysku współdzielonego. Jest tylko informacja:
"Nie wykryto żadnego zamontowanego nośnika USB"
"External root jest na partycji /dev/sdb1"
Planuję utworzyć współdzielony dysk aby wrzucać filmy i postawić serwer DLNA aby je odtwarzać na TV. Dodam że serwer DLNA uruchomiłem, natomiast jeżeli do niego wchodzę z poziomu Windowsa nie mogę wrzucać w foldery filmy.

2

Odp: Gargoyle 1.9.0.2 i TL-WDR3600 exroot i serwer danych.

UWAGA: Zakładka "Nośniki USB" nie widzi extroota jako nośnika do udostępnienia danych. Jeżeli mamy extroota i chcemy używać graficznego interfejsu do udostępniania danych, należy użyć innej partycji lub innego dysku do przechowywania danych.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Przy formatowaniu użyłem jednego dysku i podzieliłem go na dwie partycje, teraz drugiej partycji nie widać czyli nie mogę jej zamontować. Czy w takiej sytuacji muszę zastosować Hub'a i podłączyć drugi nośnik? Dodam że do pierwszego portu USB mam podpięty modem.

4

Przy formatowaniu był podział na partycję extroota i swap, nie na dwie partycje na dane. Więc jeżeli extroota wskazałeś 3% to resztę zrobiłeś na swap i tak, tego też nie będzie widać. Mały pendrive na extroota i dodatkowy na dane.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Ok, dzięki wielkie. Więc muszę się rozejrzeć za hub'em, oczywiście polecanym na forum:)

6 (edytowany przez borciuch2525 2016-04-15 11:12:04)

Dla potomnych, ponieważ testowane na tej stronie HUB'y już są mało dostępne w sprzedaży dodam że działa hub iBOX IUHT008.
https://mediamarkt.pl/komputery-i-table … hub-czarny