Odp: Gargoyle 1.9.0.2
Domyślnie może nie, ale koniecznie jako opcja w dodatkach. Działa bardzo dobrze.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Gargoyle 1.9.0.2
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Domyślnie może nie, ale koniecznie jako opcja w dodatkach. Działa bardzo dobrze.
W dodatkach jest, to zwykły plugin.
Witam
Jak zmienić żeby wykryło mi e3276
Wcześniej o tym piszecie o zmianie eth w pliku ale dla mnie to czarna magia
i zmianie tej linijki w wierszu polecen ale nic nie kumam
Może ktoś na szybko napisze poradę ?? Bo che po testowac a nie znów wracac do 1.6
Router to wr1043 V2
Więc poczekaj do następnej wersji.
Masz zamienić jedną linię na drugą. Edytorem, np. vi, tak po prostu jedną wywalić a na jej miejsce wpisać drugą.
No zamienił bym ale jak ugryźć jak wyciagnąc ten plik wrzucic do edytora
Teraz poczytałem chyba nie dam rady tego zrobić trza wrócic do .1.6
pozdr
Cała obsługa: http://eko.one.pl/?p=vi
A przez konsole da sie to ustawić jedno razowo ??
No przez konsolę właśnie masz to zrobić...
Witam,
mam problem z zalogowaniem się do routera po https na adres WAN z przeglądarki Chrome i Opery, IE pozwala zalogować się bez problemu. Po wipsaniu w Operze https://adresWAN:port dostaję:
Forbidden
Rejected request from RFC1918 IP to public server address
a Chrome wyświetla komunikat :
Połączenie nie jest prywatne
Hakerzy mogą próbować wykraść Twoje dane z "adresWAN" (np. hasła, wiadomości lub informacje o karcie kredytowej). NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID
Automatycznie przesyłaj do Google szczegółowe informacje o możliwych zagrożeniach. Polityka prywatności
Odśwież Ukryj zaawansowane
"adresWAN" zazwyczaj używa szyfrowania do ochrony Twoich informacji. Gdy tym razem Google Chrome próbował połączyć się ze stroną "adresWAN", odesłała ona nietypowe i nieprawidłowe dane logowania. Może się tak zdarzyć, gdy pod stronę "adresWAN" podszywa się atakująca osoba albo gdy ekran logowania do sieci Wi-Fi przerwie połączenie. Twoje informacje są nadal bezpieczne, bo połączenie w Google Chrome zakończyło się przed wymianą jakichkolwiek danych.
Nie możesz teraz odwiedzić strony"adresWan", bo używa ona HSTS. Błędy sieci i ataki są zazwyczaj przejściowe, więc prawdopodobnie strona będzie wkrótce działać.
We wcześniejszej wersji Gargoyle logując się przez Chroma po kliknięciu w zaawansowane można było kontynuować połączenie, teraz nie ma takiej możliwości. Logując się na adres LAN nie ma żadnych problemów z Chrome i Operą więc moje ustawienia połączenia w Gargoyle są raczej poprawne.
Forbidden
Rejected request from RFC1918 IP to public server address
Bo z lanu odwołujesz się do adresu wan. Jak jesteś w lan to odwołaj się do adresu lanowego. Inaczej będziesz miał taki komunikat. Albo zmień to sobie w /etc/config/uhttpd (rfc1918)
Chrome tak wyświetla, zgadza się. Możesz odwoływać się do http.
Rzeczywiście z zewnątrz Opera pozwala zalogować się a Chrome dalej swoje czyli nie pozostaje nic innego tylko zapomnieć o nim. Dzięki wielkie za odpowiedź i za całą pracę z której ochoczo korzystam. Pozdrawiam.
Zainstalowałem Gargoyle 1.9.0.2 na TP-Link TL-WDR3600 v1.
Wszystko działa bez zastrzeżeń.
Mam dwa pytania :
1. Dlaczego nie można odinstalować z poziomu gui zainstalowanych pakietów ??
Zainstalowałem dla testów pakiet Graphical WiFi scanning support for Gargoyle ale teraz nie mogę go usunąć z poziomu gui.
2. Będzie jakieś pakiet CRONA konfigurowany z poziomu GUI ??
1. Patrz pierwszy post
2. Był w 1.6, powinien jeszcze działać w 1.9
Aktualizując na tą wersję z 1.6.2.2 jakaś funkcja znika? W sumie korzystam tylko z Aria2/transsminsion/webcam i dysków sieciowych.
Nie, nie ubyło żadnej funkcji która była standardowo.
Witam
Na TL-WR1043 v3 mam zainstalowany 1.6.6.2 z extrootem, a w nim Transmission, miniDLNA, samba, ftp
Mogę zrobić update z zachowaniem obecnej konfiguracji czy wszystko od nowa trzeba będzie ?
Podejrzewam, że nie ale zawsze można próbować.
Czy te problemy:
"ZNANE PROBLEMY:
- nie działa udostępnianie zasobów dyskowych na user/hasło dla smb i ftp. Należy doinstalować coreutils-sha1sum i ponownie utworzyć użytkowników i udostępnić zasoby.
- brak możliwości odinstalowania pluginów zainstalowanych z gui. Można odinstalować pakiety ręcznie z konsoli (opkg remove nazwa_pakietu)"
Nadal występują?
Witam
Na TL-WR1043 v3 mam zainstalowany 1.6.6.2 z extrootem, a w nim Transmission, miniDLNA, samba, ftp
Mogę zrobić update z zachowaniem obecnej konfiguracji czy wszystko od nowa trzeba będzie ?
Nie możesz zrobić zachowania konfiguracji. Wszędzie o tym jest napisane, i na gargoyle-router.com, i u mnie na eko.one.pl przy opisie. Nie zadałeś sobie nawet trudu żeby przeczytać informację o obrazach.
Podejrzewam, że nie ale zawsze można próbować.
Czy te problemy:
"ZNANE PROBLEMY:
- nie działa udostępnianie zasobów dyskowych na user/hasło dla smb i ftp. Należy doinstalować coreutils-sha1sum i ponownie utworzyć użytkowników i udostępnić zasoby.
- brak możliwości odinstalowania pluginów zainstalowanych z gui. Można odinstalować pakiety ręcznie z konsoli (opkg remove nazwa_pakietu)"
Nadal występują?
Dotyczą wersji 1.9.0.2. Więc tak, nadal występują dopóki nie zrobię nowego wydania.
Bartekk napisał/a:Sterowniki od wifi w ar71xx bez zmian?
W stosunku do poprzedniej bez zmian większych.
A o dziwo na tej wersji problemów jak na razie od 2 dni żadnych nie doświadczyłem. WT3020 z 3372 również chodzi bez zająknięcia.
Witam,
Po wgraniu gargoyle-1.9.0.2-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-sysupgrade.bin do 1043v1 "zgubiłem" reset sprzętowy, nie widać WiFi oraz nie przydziela ip.
Po włączeniu zasilania dwa razy włącza ledy (4 porty + WAN).
Podpiąłem go również do sieci poprzez WAN, ale nie skorzystał z okazji dostępu do sieci. ![]()
Podłączając komputer do niego na dowolny port (1-4) ledy informują o podłączeniu kabla.
Brakuje mi pomysłów jak do niego się dostać.
Jeżeli nie rozgłasza wifi to raczej się nie uruchamia i po prostu go ubiłeś. Odzyskaj go, albo przez recovery w uboocie jak masz albo przez kabel szeregowy i wgranie nowego softu przez bootloader.
@Cezary chyba wychwyciłem problem z ustawieniami QOS wysyłania i odbierania.
Mianowicie po dodaniu własnej reguły nie można jej upriorytetować na samą górę tylko maksymalnie jako druga.
@Cezary chyba wychwyciłem problem z ustawieniami QOS wysyłania i odbierania.
Mianowicie po dodaniu własnej reguły nie można jej upriorytetować na samą górę tylko maksymalnie jako druga.
Dlaczego tak sądzisz?
Jak dodam swoją regułę i chcę ją przesunąć na samą górę to się nie da. W 1.6.2 mogłem ją jako pierwszą dać a tutaj najwyżej jako drugą. Na pierwszą pozycję u góry się nie da.
Pierwsza zostaje:
"Port docelowy: 80, Połączenie przekracza: 1024 KB Normal Edycja Usuń ↑ ↓".
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Gargoyle 1.9.0.2
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc