Temat: Archer C7V2 uszkodzony firmware?
Po nocy nie wstał (firmware gargoyle 1.9.0) swici dioda zasilania i szybko miga gwaiazdka (ta obok zasilania) i wyglada na to że co chwila sie restartuje (pętla) co można z tym zrobić może ktoś podpowie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Archer C7V2 uszkodzony firmware?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Po nocy nie wstał (firmware gargoyle 1.9.0) swici dioda zasilania i szybko miga gwaiazdka (ta obok zasilania) i wyglada na to że co chwila sie restartuje (pętla) co można z tym zrobić może ktoś podpowie?
Masz w nim tryb recovery to wgraj nowy soft po prostu: http://eko.one.pl/?p=openwrt-archerc57#trybrecovery
próbowałem, ale nie chce załapać przez tftp chyba że coś źle robie...
mam system windows 7 64-bit
ustawiałem na sztywno 192.168.1.66, plik z firmware od ciebie z serwera ale nie startuje serwer..
Jaki serwer tftp masz?
tftpd64.exe wersja 452
na tej wersji 32 bitowej też już próbowałem ale to samo czyli nic...sie nie dzieje
Odinstaluj antywirusa, wyłącz firewall.
a co do nie go wgrac to? ArcherC7v2_en_3_13_34_up(131217).bin
czy jakis inny plik?
Może być ten plik. Tylko zmień nazwę, zgodnie z tym co napisałem.
mam taki stary laptop z windows XP i z tego tez nie idzie w ogóle nie reaguje na właczenie routera....
nic może trzeba zmienic adres na192.168.0.66 i nazwe pliku ArcherC7v3_tp_recovery.bin?
sam juz nie wiem...
Próbuj. Musi się udać.
nic może trzeba zmienic adres na192.168.0.66 i nazwe pliku ArcherC7v3_tp_recovery.bin?
sam juz nie wiem...
Trzeba zmieniać. Zależy od uboota, tak jak pisałem.
podłączam pod LAN 1 ale wygląda na to że nic na tym porcie nie nasłuchuje chyba....
brak jakiejkolwiek reakcji
no niestety, na tym drugim lapku z XP dokładnie to samo...
router na gwarancji, wiec nie wiem może lepiej reklamować?
Mało prawdopodobne żebyś uwalił bootloader. Zainstaluj sobie wiresharka, włącz nasłuch na tym interfejsie i zobacz czy coś leci.
PS trzymasz reset podczas włączenia zasilania, prawda?
postawiłem, a dokładnie było tak adres 192.168.0.66 a plik o nazwie archerc7v2_tp_recovery.bin
dzięki za pomoc....
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Archer C7V2 uszkodzony firmware?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc