1 (edytowany przez modelos 2016-03-27 16:02:58)

Temat: Jak włączyć Jumbo Frame na 1043v1

Witam

Jak włączyć/zmienić wartości funkcję Jumbo frame w routerze 1043 v1 ??? czy tak samo jak Backfire???

2

Odp: Jak włączyć Jumbo Frame na 1043v1

To nigdy w openwrt nie było wspierane. Po prostu nie ma kodu do tego.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

to w jaki sposób zwiekszyć przesył danych po LANIE 1Gb pomiędzy NAS Synology 214Play a komputerem. teraz mam 75MB/s a powinno być moim zadaniem 100MB/s

4

modelos napisał/a:

to w jaki sposób zwiekszyć przesył danych po LANIE 1Gb pomiędzy NAS Synology 214Play a komputerem. teraz mam 75MB/s a powinno być moim zadaniem 100MB/s

Szybkość przesyłania plików zależy od wydajności cpu w nasie, wydajności kart sieciowych oraz  wydajności cpu w komputerze. 214play jest na atomie to raczej powinno iść szybko, ale jeszcze jest kwestia ilości pamięci w nasie - podstawa ma 1GB a to jest mało - to też ma wpływ na szybkość przesyłania plików. To samo dotyczy komputera no i oczywiście jeżeli przesyłasz pliki po wifi z kompa do routera a potem po kablu do nasa to nie licz na 100MB/s smile

Xiaomi 3G Cezarego (!), Xiaomi 4 i 4A z Openwrt by Obsy i Pandorabox 19.2, modem fiber ZTE 660, NAS Qnap 453mini, net 250/25Mb/s, hackintosh

5

Tak jak napisałeś NAS ma 1GB  natomiast na kompie mam 4GB a dysk to SSD i oczywiście podłączony po LAN. Wieć gdzie moge juz grzebać

6

Może być tak  że router bierze 10MB/s za przetwarzanie ???

7

Router nie bierze udziału w transmisji pomiędzy urządzeniami lan<>lan, całość przechodzi przez switch. I bez problemu w 1043 ten gigabit po lanie osiągnąć.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.