Temat: Jak włączyć Jumbo Frame na 1043v1
Witam
Jak włączyć/zmienić wartości funkcję Jumbo frame w routerze 1043 v1 ??? czy tak samo jak Backfire???
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Jak włączyć Jumbo Frame na 1043v1
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Jak włączyć/zmienić wartości funkcję Jumbo frame w routerze 1043 v1 ??? czy tak samo jak Backfire???
To nigdy w openwrt nie było wspierane. Po prostu nie ma kodu do tego.
to w jaki sposób zwiekszyć przesył danych po LANIE 1Gb pomiędzy NAS Synology 214Play a komputerem. teraz mam 75MB/s a powinno być moim zadaniem 100MB/s
to w jaki sposób zwiekszyć przesył danych po LANIE 1Gb pomiędzy NAS Synology 214Play a komputerem. teraz mam 75MB/s a powinno być moim zadaniem 100MB/s
Szybkość przesyłania plików zależy od wydajności cpu w nasie, wydajności kart sieciowych oraz wydajności cpu w komputerze. 214play jest na atomie to raczej powinno iść szybko, ale jeszcze jest kwestia ilości pamięci w nasie - podstawa ma 1GB a to jest mało - to też ma wpływ na szybkość przesyłania plików. To samo dotyczy komputera no i oczywiście jeżeli przesyłasz pliki po wifi z kompa do routera a potem po kablu do nasa to nie licz na 100MB/s ![]()
Tak jak napisałeś NAS ma 1GB natomiast na kompie mam 4GB a dysk to SSD i oczywiście podłączony po LAN. Wieć gdzie moge juz grzebać
Może być tak że router bierze 10MB/s za przetwarzanie ???
Router nie bierze udziału w transmisji pomiędzy urządzeniami lan<>lan, całość przechodzi przez switch. I bez problemu w 1043 ten gigabit po lanie osiągnąć.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Jak włączyć Jumbo Frame na 1043v1
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc