1

Temat: Blokowanie połączeń z serwerem DLNA

Taka sytuacja:
Jako router główny pracuje WDR3600, do niego za pomocą mostu bezprzewodowego podłączony jest WR1043N/ND v1, od niego kablem połączony jest komputer udostępniający kilka usług, w tym DLNA z użyciem PLEX Media Server.
Dotychczas chodziło to świetnie z Gargoyle 1.6.2.2 na pierwszym i OpenWtr BB na drugim routerze.

Po zmianie oprogramowania routerów zrobiło się słabo. Gdy mój laptop zalogowany jest do WDR3600 nie mam dostępu do usług DLNA, gdy zaloguję się do WR1043N uzyskuję dostęp do usługi i przez KODI normalnie odtwarzam materiały, nie działa natomiast wtyczka PLEX do KODI, taki bajer ale fajny.

Myślałem początkowo, że winę ponosi wer 1.9.0.1 wciąż w fazie eksperymentalnej, dlatego dziś oba routery stanęły na OpenWrt z LuCI CC. Sytuacja jest dokładnie taka sama.

Podejrzewam, że do kwestia firewalla, ale kończą mi się pomysły gdzie jeszcze mogę zajrzeć.

2

Odp: Blokowanie połączeń z serwerem DLNA

Raczej szukałbym przyczyny w firewallu na laptopie lub klasyfikacji sieci. Sam przesiadłem się z BB na CC na WR1043ND i nic szczególnego nie zmieniałem w firewallu i działa plex pięknie.

3

sprawdz na innym klijencie  -np.vlc   lub  na tablecie

4

Tablet z Androidem i na nim KODI działa tak samo, podłączony do mostu odtwarza znakomicie włącznie z obsługą wtyczki Plexa. Zalogowany do routera głównego nie łączy się wcale z DLNA. To się dzieje gdzieś na moście. Wszystkie inne usługi działają bez zarzutu:
samba, webdav, subsonic, transmission-daemon, serwery apacha, mysql i php, ssh... wszystko. Tylko nie DLNA sad

5

sprobój  może  tryb pracy wi-fi  AP+WDS  ( mam taki sam układ sieci  na 1.6.2  i u mnie wszystko dziala ) zobacz jescze  na tablecie  program Slick UPnp   czy wogóle  widac ten serwer dlna )