1

Temat: Transmission nie działa - can't resolve symbol 'posix_fadvise'

Zainstalowałem transmission, bo rtorrent coś mało stabilny na openwrt. Jednak mam jeszcze gorszy problem niż z rtorrentem, tzn. daemon nie startuje. Gdy startuję przez skrypt startowy, to wygląda jakby się uruchomił, jednak nie ma go na liście procesów. Natomiast uruchomienie z opcją -f pokazuje błąd:
transmission-daemon: can't resolve symbol 'posix_fadvise' in lib 'transmission-daemon'.
Widziałem, że na forum openwrt.org ludzie mieli ten problem ale rozwiązania raczej nie widziałem. Czy spotkał się ktoś z tym błędem i mógłby coś podpowiedzieć?

2

Odp: Transmission nie działa - can't resolve symbol 'posix_fadvise'

Najlepiej przekompilować transmission. Błąd związany jest z używaniem wersji skompilowanej z innymi opcjami niż reszta systemu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

No w sumie chyba być może. Obraz na moim mr3420 mam twojego autorstwa, natomiast transmission instalowałem z openwrt.org. Jest szansa, że ruszy gdy zainstaluję od Ciebie?

4

Jeżeli to mój czysty obraz dla mr3420 to jest zbudowany on na bazie trunka. Tam jest i inny uclibc i pół innych bibliotek, wiec używaj transmission ze snapshota, nie z backfire.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Dziękuję, teraz ruszyło od kopa smile