Temat: 741ND v. 13.9 - stabilnie w trybie AP + AP Client

Witam. Przed chwilą zainstalowałem z najnowszych obrazów Gargoyle PL v. 1.3.9 na TP-Link 741ND v. 1.9. W trybie AP Client + AP chodzi nadspodziewanie stabilnie. Poprzednie obrazy chodziły fatalnie w tym trybie oraz w trybie AP Client. Teraz testuje i jak narazie odpukać przez godzinę nie zerwał połączenia. Co do konfiguracji przez Gargoyle v. 1.3.9 po przełączeniu się w tryb Wireless Bridge/Repeater nie ma możliwości ustawienia w "Rozgłaszane SSID:" bez hasła, trzeba po ssh się zalogować i ustawić w pliku /etc/config/wireless. Cezary powinno to być zgłoszone jako bug. Czy jest możliwość ustawienia jeszcze NAT w tym trybie czyli AP + AP Client?

2

Odp: 741ND v. 13.9 - stabilnie w trybie AP + AP Client

Pomyliłeś się chyba. W trybie Gateway masz natowany apclient + ap i tam ustawiasz dwa hasła. W bridge robi połączenia na poziomie arp-nat, odpowiednich broadcomowego wet'a. Tam juz nie ustawiasz.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez tomi513 2011-01-15 16:33:17)

no właśnie że nie
w zakładce "Wireless Bridge/Repeater"  jest tak
741
natomiast w zakładce "Gateway (domyślnie)" mam tylko tryb pracy sieci: AP, AP + WDS, Ad HOC i tyle, w trybie AP + WDS powinna mi się rozwinąć menu do skanowania a tak się nie dzieje
741

4

Wan wybierz jako dhcp (bezprzewodowo)...

5

ok, działa, wielkie dzięki

6

co zmienić żeby się z zewnątrz dostać do routera?

7

włączyć "zdalny dostęp" w administracji.