Temat: Dual WAN / failover na OpenWRT CC (UPC + PlayOnline@Huawei E353)
Na początek witam wszystkich, to mój pierwszy post tutaj. Od dawna zerkałem na forum, ale po raz pierwszy nie udało mi się znaleźć rozwiązania mojego problemu.
Jak w temacie: chciałbym na moim TP-Linku WDR4300 z OpenWrt Chaos Calmer 15.05 / LuCI (build Cezarego) utworzyć konfigurację dual WAN / failover. Mam łącze główne z UPC (modem Ubee w trybie bridge) i chciałbym jako failover podłączyć PlayOnline za pomocą modemu Huawei E353.
To, z czym mam problem, to połączenie modemu z Play. Nie mam pojęcia, ani nie znalazłem nigdzie informacji, w jaki sposób przez LuCI mogę dodać modem i skonfigurować dla niego połączenie.
Modem jest wykrywany przez router, 3ginfo pokazuje siłę sygnału, sieć, itd. W zależności od tego, jaki protokół ustawię dla nowego interfejsu ("wan2"), w 3ginfo pojawia się lub znika przycisk połączenia (który nota bene nic nie daje).
Czy modem E353 jest modemem Hilink czy nie? W sieci znalazłem sprzeczne informacje. Czy w trybie "wwan" należy zbridge'ować interfejs "wan2" z jakimś innym? Czy mam użyć innego trybu?
Proszę o pomoc w konfiguracji drugiego interfejsu WAN (dla modemu), potem liczę że resztę mojego przypadku uda się rozwiązać za pomocą mwan3.
------
EDIT: poprawiłem model modemu - mam E353, nie E353s-2.