Temat: WDR4300 - naprawde taki wolny?
Prosze o pomoc....
Z informacji technicznych używam gargulca 1.6.2.2 (r42647) na wdr4300, goły soft żadnych dodatków
Na czym polega problem? Mam Xone - podpięty na kablu do routera - połączenie oczywiście 1Gbit.
Moj notek podpiety jest pod Wifi na 5Ghz (w routerze pasmo ustawione na 40mhz, kanał 60, w notku karta sieciowa intel ac-7260 - pokazuje połączenie na 300mbit). W około w 5ghz nie ma nikogo jestem jedyny (w 2,4 jest full). Chciałbym zrobić streamowanie gry na notka. Notebook parametry ma do tego ok - robie test streamowania z appki xbox na win10, po dłuższej chwili wynik testu pokazuje mi że nie jestem w stanie przeprowadzić streamowania ani w niskiej, ani średniej ani wysokiej jakości. Faktycznie jak odpalam streamowanie gry z x'klocka nawet w jakości niskiej to niestety laguje strasznie nie wspominając o pojawiających się co chwila makroblokach na obrazie
Próbowałem zrobić test z strony:
http://www.download.net.pl/jak-przetest … da/n/5961/
Telefon (LG g4) podpięty też na 5ghz (program wifi_test pokazuje że tel połączył się z routerem na 150mbit) podczas testu przesyłu pliku 100 megabajtowego z lapka do telefonu i z powrotem przez wifi pokazuje średnio przesył ok 30-40 mbit/s w dwie strony
Mam coś źle ustawione w routerze czy wdr4300 jest po prostu za mało wydajny do streamingu po wifi
======================
1043nd / wdr4300