Temat: Internet mobilny - oferty

Stoję przed wyborem internetu mobilnego, ponieważ dzisiaj złożyłem wypowiedzenie z neostrady, ponieważ ich oferta nie ruszyła się w ogóle od 10 lat. Zdecydowałem, że może zaryzykuje i wezmę coś mobilnego, niestety nigdy nie miałem z nim do czynienia i nie wiem, który operator wypada najlepiej. Orange proponuje mi LTE od nich za 59,99zł + 20% rabatu na okres całej umowy, niestety w regulaminie doczytałem, że po 100Gb ucinają transfer do 1Mb/s, teoretycznie tyle miesięcznie raczej nie zużywam, ale jeśli jest coś korzystniejszego to szkoda pchać się w to. Może, któryś z kolegów coś zaproponuje?

2

Odp: Internet mobilny - oferty

Po pierwsze - kup sobie startery po 10zł i sprawdź w tym miejscu gdzie to będzie jak sprawuje się internet popołudniami i wieczorami. A później szukaj dopiero ofert...

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

W sumie mogę wziąć tą oferta orange, bo przez 14 dni i tak mogę zrezygnować z umowy. Z drugiej strony, jutro polecę po startery i posprawdzam, tylko niestety będę musiał wykorzystać tethering z telefonu, bo nie mam żadnego modemu usb.

4

Sprawdziłem nowy nadajnik playa oddalony o ok. 900m ode mnie. Pomiar przy nadajniku w godzinach szczytu 68mb/s down i 27mb/s up, pomiar na ogrodzie u mnie ok. 20mb/s down, niestety dom zbudowany jak bunkier tłumi dość znacząco sygnał i w mieszkaniu jedyne 5mb/s. Tu pytanie, jaką antenę polecacie do zestawu z 3372?

5

Kupiłem huawei 3372, podłączony do n750. W mieszkaniu 3/5 zasięg ok. 10mb/s down. W zupełności wystarczające.