Temat: Wifi Extender Gargoyle Hotel akceptacja warunków

Witam, Czy dałoby radę skonfigurować gargoyle na wifi extenderze tplink wa850re żeby przesyłał dalej sygnał z hotelu? hotel ma ip 192.168.200.1
Problem polega na tym że po zalogowaniu się z kompa na sieć wifi (nie ma gniazda) wyskakuje strona 1.1.1.1 i trzeba kliknąć akceptację warunków. Taka strona wyskakuje co 1 godzinę.

Jak skonfigurować gargoyle żeby działało?

pozdrawiam

2

Odp: Wifi Extender Gargoyle Hotel akceptacja warunków

Czyli typowy hotspot z krótkim czasem dzierżawy DHCP - i tak ma być - to zamysł administracji hotelu, by internet służył doraźnie dla gości, jako usługa dodatkowa, a nie do przewalania terabajtów np. torrentów... wink

3

I w niczym to przecież nie przeszkadza żebyś tego wifi extendera sobie postawił. Chyba że pytasz się tak obejść tą wyskakującą stronę.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

4

Cezary napisał/a:

I w niczym to przecież nie przeszkadza żebyś tego wifi extendera sobie postawił. Chyba że pytasz się tak obejść tą wyskakującą stronę.

Nie musze go obchodzic. Chcialbym zeby dzialal nawet z tym krotkim czasem dzierżawy.
Jak skonfigurowac gargoyle?

5

http://openrouter.info/forum/viewtopic. … amp;t=1047

6

Niestety ale urządzenie się brickuje i nie działa.
Na oryginalnym sofcie tez nią działało alesię nie brickowalo.

7

Jesli wymusze na moim laptopie ip na ip z sieci to mam przynajmniej dostep do mojego extendera. Jesli nie wymusze u siebie IP to nie extender nadaje mi jakis zupelnie inne ip i nie ma dostepu.

8

Jakie ip? Jeżeli 169... to nie z extendera a z laptopa jest. Ustawiłeś go właściwie? Bo brak połączenie oznacza zwykle błędne dane wprowadzone.

Jako zwykły klient działa?

Małe OT: przewróć na nim oryginalny soft i masz extender...

9

Cezary napisał/a:

Jakie ip? Jeżeli 169... to nie z extendera a z laptopa jest. Ustawiłeś go właściwie? Bo brak połączenie oznacza zwykle błędne dane wprowadzone.

Jako zwykły klient działa?

Małe OT: przewróć na nim oryginalny soft i masz extender...

Tak ip 169. I wtedy nie da sie polaczyc z extenderem. Jak wymuszam na laptopie 192.168.... to lacze sie z urzadzeniem ale dalej nie przesyla sygnalu. Wieczorem moge podrzucic screeny. Ustawienia sa latwe wiec raczej nic nie pomieszałem. Ip extendera ustawiam 192.168.200.188 ostatnia zmienialem kilka razy bo nie wiem ile urządzen jest w sieci. Maska 255.255.255.0  ip 192.168.200.1
Pozniej skan sieci i podpiecie.

Gdy wymiszam usawienia to mam problem z dhcp? Nie pamietam teraz a pisze z telefonu.
Na oryginalnym sofcie tez nie dziala.

Czy jest mozliwosc ze siec jest zablokowana na extendery?

10

Może mieć ttl ustawiony na 1, więc tak.

Podłącz się jako zwykły klient i zobacz czy z poziomu routera działa.

11 (edytowany przez kriskross 2015-11-21 22:17:57)

wiec zrobiłem tak: ustawiłem gateway a później kilenta:
clident1 zdjecie
mój komp łączy się z moim extenderem po kablu, ale nie można pingować 192.168.200.1 i nie internet no i oczywiscie strona do zatwierdzenia ustawien tez nie dziala. Ustawienia w lapku wyglądają podobnie do ustawien gdy podlaczam bezposrednio pod wifi

zaznaczenie drop ping from WAN side też nic nie zmieniło

UPDATE:

działa jak ustawiłem jako DHCP teraz musze jeszcze zrobic zeby dzialalo po wifi

dhcp zdjecie

nie pokazuje nigdzie sieci wifi o nazwie gargoyle123. co zrobić?

12

Źle masz, kurde piszę to przy każdej okazji a nikt nie potrafi załapać takiej prostej rzeczy jak routing. Jak masz zwykłego klienta to adres na lan NIE MOŻE BYĆ TAKI SAM jak na wan. Czasami aż się już odechciewa pisać to samo po raz setny. Nawet w faq to dawno umieściłem.

13

Cezary napisał/a:

Źle masz, kurde piszę to przy każdej okazji a nikt nie potrafi załapać takiej prostej rzeczy jak routing. Jak masz zwykłego klienta to adres na lan NIE MOŻE BYĆ TAKI SAM jak na wan. Czasami aż się już odechciewa pisać to samo po raz setny. Nawet w faq to dawno umieściłem.

O kurcze. Ale gafa. Racja. Juz poprawilem i dziala. Dziekuje serdecznie. Jak mozna cie wspierać za ta pomoc?

14

Przydał by mi się talon na roczne darmowe paliwo. eko.one.pl po prawej stronie.

15 (edytowany przez build000 2015-11-22 00:08:27)

... tanio qrna nie jest lol
Cezary - może jeszcze nową gablotę ? wink

16

Nie stać mnie...

ps. fajny dodatek byłby gdyby była opcja auto akceptacji warunków WiFi,
coś jak ping watch dog, pingować 8.8.8.8 i gdy fail to wykonać skrypt, tylko jaki?

17

Jaki jak sobie napiszesz. To nie jest żaden standard, nie jesteś stanie przewidzieć co kliknąć, co zaznaczyć, co potwierdzić. Więc dla każdej strony musisz indywidualnie pisać jakiś skrypt. Zwykle takie rzeczy robi się np. curlem, ile ile nie jest to w js zrobione tylko są to zwykłe formularze w html.