Hehe nie wiem czy coś Ci to kolego po 3 latach da, ale rozwiązanie znajdziesz poniżej w opisie mojego problemu.
Mam również problem z tym skryptem. LEDE 17.01.6, cupsa kompilowałem sam (2.1.4), pakiet python-cups również kompilowałem sam (pycups 1.9.74, próbowałem też 1.9.66) no i przy próbie odpalenia cloudprint.py mam taki błąd:
root@TD-W8970:~# python cloudprint-master/cloudprint/cloudprint.py
Traceback (most recent call last):
File "cloudprint-master/cloudprint/cloudprint.py", line 23, in <module>
import cups
ImportError: Error relocating /usr/lib/python2.7/site-packages/cups.so: libiconv_close: symbol not found
root@TD-W8970:~#
Tu próbowałem wielu rzeczy, instalacja pakietu libiconv, linkowanie tej biblioteki przy kompilacji pycups na różne sposoby, linkowanie libiconv-full no i nic nie zdaje się na to nie działać. Zakomentowałem na próbę ten import w pliku cloudprint.py by sprawdzić co się będzie działo dalej i tu zaczęły się sypać kolejne braki w modułach pythona i modułach przez te moduły wykorzystywanych, z racji że nie ma takich rzeczy dostępnych jako pakiety w repo OpenWRT to zacząłem pobierać paczki z pypi.org, dorzuciłem dokładnie:
configargparse
requests
chardet
no i doszedłem do momentu w którym już za bardzo nie wiem co poradzić, jest błąd:
root@TD-W8970:~# python cloudprint-master/cloudprint/cloudprint.py
Traceback (most recent call last):
File "cloudprint-master/cloudprint/cloudprint.py", line 40, in <module>
from cloudprint import xmpp
File "/root/cloudprint-master/cloudprint/cloudprint.py", line 40, in <module>
from cloudprint import xmpp
ImportError: cannot import name xmpp
i dorzucenie takich paczek jak xmpp2 czy xmpp-backends nie daje nic.
Nie wiem co zrobić by pozbyć się tych dwóch błędów i dlaczego w ogóle tak się dzieje, wydaje mi się że wszystko robiłem zgodnie z poradnikiem na głównej. Być może te rozwiązanie jest już zbyt przestarzałe i ciężko będzie to tak 'po prostu' odpalić?