Temat: Powrót do oryginalnego firmware TP-LINK
Po "sparzeniu" się DD-WRT na urządzeniach TP-LINK: WR740N(v2)/741ND(v1.9)/841N(v7) chciałbym się dowiedzieć o możliwość przywrócenia oryginalnego oprogramowania po wgraniu openWRT/Gargoyle na ruter. Czy są dostępne tzw. "webrevert" biosy? Czy mogę wgrać taki bios - od DD-WRT? (http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=85237)
Czy możecie opisać w jaki sposób przywrócić oryginalny soft z openWRT/Gargoyle?
Sparzyłem się bo chciałem stworzyć sieć WDS - po mimo poprawnego skonfigurowania - sieć działała od kilku godzin do 2 dni max. Za każdym razem zwisał główny ruter - siadało "radio" (podmieniałem WR841N na WR1043ND ale nic to nie pomagało). Próba przełączenia WR740N/WR841N w tryb "client bridge" nie powiodła się - bo są jakieś bugi w DD-WRT (w dużym skrócie, więcej można poczytać na forum DD-WRT - masa ludzi ma problem!).
Od kliku dni przeglądam fora i czytam n/t alternatyw dla DD-WRT. Wiele pozytywnych opinii znalazłem właśnie o Gargoyle. Znalazłem soft dla WR1043 i WR741ND ale brak dla WR841N(v7) [jest openWRT ale bez Gargoyle] i WR740N(v2) [ten chyba nie jest "wspierany przez openWRT].
Potrzebuje "proste" funkcjonalności na tych ruterach: tryb AP, AP+WDS, client bridge oraz konfigurację przez weba!