1,451

Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego

Może nawet gdzieś taki mam. A 841, da radę wepchnąć chociaż klienta openvpn? Taki wala mi się gdzieś na pewno.

1,452

841 mają po 4M flash, zainstalować openvpn już się nie da, ale jak byś sam kompilował cały soft to jeszcze może coś by się dało.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

1,453

Sagemcom F@st 2704, 8/64 za 20 zł. Pod OpenWrt o wifi zapomnij, można powiedzieć że nie działa, ale reszta wydaje się działać dobrze.

1,454

zylx napisał/a:

Hej, możecie polecić jakiś sprzęt (dwa routerki) możliwie tanie, które pozwolą połączyć przez VPN dwa dekodery NC+. WiFi i inne rzeczy nie potrzebne.

D-link DWR-116

Mam i używam: Fujitsu Futro S720, Netgear R6220, Unielec U7621-06, TP-Linki 1043 V1, V2, Linksysy EA7500v2, AeroHive AP350, Linksys EA8500, ZTE MF286d.
Mam: D-Linki DWR-921, DWR-118, DWR-116, TP-Link WDR-4900 v1, Checkpoint L-50, Linksysy 1900ACS, LB-Link BL-W1200,

1,455

Jeszcze Zuzi brakuje z postem "easybox!" smile

1,456

Mam to rozumieć jako że każdy poleca swój tani złom bo go ma? smile

1,457 (edytowany przez Zuzia 2018-09-27 19:36:56)

Cezary napisał/a:

Jeszcze Zuzi brakuje z postem "easybox!" smile

Aż tak to nie smile Ja miałam nowe sztuki na stanie, box z akcesoriami i szkoda było wyrzucić, ale kupować specjalnie nie polecam, bo pierwsze wgranie OpenWRT jest horrorem.

Jeśli ktoś przebrnie ma bonus w postaci routera z 3 portami usb, Wi-Fi z pełnym N, z obsługą modemów 3G i LTE, kablówek, a także ADSL (podobno działa). Dodam jeszcze jako ciekawostkę, że VoIP można uruchomić tylko trzeba wymęczyć konfigurację pod swojego operatora.

Edycja:
Zapomniałam dodać, że OpenVPN zmieści się na Easybox big_smile

1,458

Polecaliście tego WNDR4300, nie zawiodłem się smile Działa póki co bez żadnych problemów, jest zdecydowanie warty zakupu.

1,459

Panowie, jakies opinie o Netgear R6220? Mozna dostac za grosze, specyfikacja wyglada fajnie jednak czy radio nie jest problematyczne? Obecnie posiadam Linksysa EA4500 i tutaj część urzadzeń srednio wspołpracuje po 5 GHz.

1,460 (edytowany przez boood 2018-10-05 15:01:12)

Też się na niego czaje.  Z tego co wyczytałem są 3 wersję sprzętowe które można tylko rozróżnić po rozebraniu .  Na forum LEDE można znaleźć trzy różne Romy dla zwykłego Netgear R6220 dla Netgear R6220A i dla Netgear R6220B. Trzeba wgrywać kolejno do skutku aż się trafi.  Chłopaki pracują nad uniwersalnym obrazem który sam wykryje wersję sprzętową i zainstaluje odpowiednie sterowniki. Jednak konkretów na razie  brak.  Poczytaj tam.

Myślę że jest to lepszy sprzęt od Wndr 4300 ze względu na AC.  A obecnie do kupienia w podobnej cenie.

12 x xiaomi AX3000T
2 x asus TUF-AX4200
2 x GL-iNet Flint 2
2 x redmi AX 6000

1,461

Hej, potrzebuję routera który znajdzie się pomiędzy ont operatora, a switchem z którego wychodzą połączenia do całego domu. Ma być niezawodny, pozwalać na uruchomienie serwera/klienta openvpn, możliwie mały i tani. Nexx WT3020 czy coś innego?

1,462

Może być i nexx jeżeli mocy ci na nim wystarczy.

1,463

A co innego byś radził? Dalej są dwa AP i trochę automatyki domowej, nic szalonego. Dlatego zastanawiam się czy jest sens dopłacać do czegoś lepszego. Chodził mi po głowie mikrotik MT RB750Gr3, albo ubiquity ER-X, ale nie wiem, czy na nich uruchomię to http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?pid=61812#p61812.

1,464

Nexx to tylko porty 100 Mb/s, nie wiem jakiej prędkości masz światłowód.

1,465

100mbs więc na razie ok, ale bez żadnych perspektyw na przyszłość. To o możecie polecić zamiast nexxa?

1,466

Że ma być tanio to np. TP-Link TL-WR1043ND, Netgear WNDR4300.

1,467

Na erx masz normalnie openwrt, więc cokolwiek chcesz zrobić - możesz. A czasami nie opłaca ci się jakaś płytka pokroju rpi, orange pi itd?

1,468

^^Myślałem o tym, i było by to świetne rozwiązanie, z tym, że nie mam dostępu żadnego dostępu do ont, a jedyne co mogę zrobić, to przekierować za 5zł miesięcznie wszystkie porty ma prywatny router. Więc potrzebuję router.

1,469

router to tylko nazwa smile

1,470

Witam
A co możecie polecić do obsługi internetu z Netii (walczyłem z przekierowaniem portów ale niestety poległem i czas wymienić to pudło)? Fajnie jak bym się zmieścił w ~300 zł no i oczywiście mógł na tym zainstalować LEDE

WinISO.pl - Archiwum polskich wersji systemów Windows, Windows Serwer i Office

1,471

Tzn modemu adsl potrzebujesz?

1,472

Cezary napisał/a:

Tzn modemu adsl potrzebujesz?

Tak dokładnie.

1,473

Pierwszy post. Modele możesz policzyć na palcach jednej ręki smile

1,474

Hmmm, a co w przypadku kiedy chciałbym WiFi 2,4 b/g/n i 5 GHz a/n/ac, gigabitowe porty LAN, modem ADSL i żeby to wszystko było wspierane przez LEDE? Jest coś takiego na rynku?

1,475

Nie ma. Kup modem adsl, przestaw go w bridge i resztę rób na innym routerze.