Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Może nawet gdzieś taki mam. A 841, da radę wepchnąć chociaż klienta openvpn? Taki wala mi się gdzieś na pewno.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Strony Poprzednia 1 … 57 58 59 60 61 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Może nawet gdzieś taki mam. A 841, da radę wepchnąć chociaż klienta openvpn? Taki wala mi się gdzieś na pewno.
841 mają po 4M flash, zainstalować openvpn już się nie da, ale jak byś sam kompilował cały soft to jeszcze może coś by się dało.
Sagemcom F@st 2704, 8/64 za 20 zł. Pod OpenWrt o wifi zapomnij, można powiedzieć że nie działa, ale reszta wydaje się działać dobrze.
Hej, możecie polecić jakiś sprzęt (dwa routerki) możliwie tanie, które pozwolą połączyć przez VPN dwa dekodery NC+. WiFi i inne rzeczy nie potrzebne.
D-link DWR-116
Jeszcze Zuzi brakuje z postem "easybox!" ![]()
Mam to rozumieć jako że każdy poleca swój tani złom bo go ma? ![]()
Jeszcze Zuzi brakuje z postem "easybox!"
Aż tak to nie
Ja miałam nowe sztuki na stanie, box z akcesoriami i szkoda było wyrzucić, ale kupować specjalnie nie polecam, bo pierwsze wgranie OpenWRT jest horrorem.
Jeśli ktoś przebrnie ma bonus w postaci routera z 3 portami usb, Wi-Fi z pełnym N, z obsługą modemów 3G i LTE, kablówek, a także ADSL (podobno działa). Dodam jeszcze jako ciekawostkę, że VoIP można uruchomić tylko trzeba wymęczyć konfigurację pod swojego operatora.
Edycja:
Zapomniałam dodać, że OpenVPN zmieści się na Easybox ![]()
Polecaliście tego WNDR4300, nie zawiodłem się
Działa póki co bez żadnych problemów, jest zdecydowanie warty zakupu.
Panowie, jakies opinie o Netgear R6220? Mozna dostac za grosze, specyfikacja wyglada fajnie jednak czy radio nie jest problematyczne? Obecnie posiadam Linksysa EA4500 i tutaj część urzadzeń srednio wspołpracuje po 5 GHz.
Też się na niego czaje. Z tego co wyczytałem są 3 wersję sprzętowe które można tylko rozróżnić po rozebraniu . Na forum LEDE można znaleźć trzy różne Romy dla zwykłego Netgear R6220 dla Netgear R6220A i dla Netgear R6220B. Trzeba wgrywać kolejno do skutku aż się trafi. Chłopaki pracują nad uniwersalnym obrazem który sam wykryje wersję sprzętową i zainstaluje odpowiednie sterowniki. Jednak konkretów na razie brak. Poczytaj tam.
Myślę że jest to lepszy sprzęt od Wndr 4300 ze względu na AC. A obecnie do kupienia w podobnej cenie.
Hej, potrzebuję routera który znajdzie się pomiędzy ont operatora, a switchem z którego wychodzą połączenia do całego domu. Ma być niezawodny, pozwalać na uruchomienie serwera/klienta openvpn, możliwie mały i tani. Nexx WT3020 czy coś innego?
Może być i nexx jeżeli mocy ci na nim wystarczy.
A co innego byś radził? Dalej są dwa AP i trochę automatyki domowej, nic szalonego. Dlatego zastanawiam się czy jest sens dopłacać do czegoś lepszego. Chodził mi po głowie mikrotik MT RB750Gr3, albo ubiquity ER-X, ale nie wiem, czy na nich uruchomię to http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?pid=61812#p61812.
Nexx to tylko porty 100 Mb/s, nie wiem jakiej prędkości masz światłowód.
100mbs więc na razie ok, ale bez żadnych perspektyw na przyszłość. To o możecie polecić zamiast nexxa?
Że ma być tanio to np. TP-Link TL-WR1043ND, Netgear WNDR4300.
Na erx masz normalnie openwrt, więc cokolwiek chcesz zrobić - możesz. A czasami nie opłaca ci się jakaś płytka pokroju rpi, orange pi itd?
^^Myślałem o tym, i było by to świetne rozwiązanie, z tym, że nie mam dostępu żadnego dostępu do ont, a jedyne co mogę zrobić, to przekierować za 5zł miesięcznie wszystkie porty ma prywatny router. Więc potrzebuję router.
router to tylko nazwa ![]()
Witam
A co możecie polecić do obsługi internetu z Netii (walczyłem z przekierowaniem portów ale niestety poległem i czas wymienić to pudło)? Fajnie jak bym się zmieścił w ~300 zł no i oczywiście mógł na tym zainstalować LEDE
Tzn modemu adsl potrzebujesz?
Tzn modemu adsl potrzebujesz?
Tak dokładnie.
Pierwszy post. Modele możesz policzyć na palcach jednej ręki ![]()
Hmmm, a co w przypadku kiedy chciałbym WiFi 2,4 b/g/n i 5 GHz a/n/ac, gigabitowe porty LAN, modem ADSL i żeby to wszystko było wspierane przez LEDE? Jest coś takiego na rynku?
Nie ma. Kup modem adsl, przestaw go w bridge i resztę rób na innym routerze.
Strony Poprzednia 1 … 57 58 59 60 61 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc