Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
W gui nie ma żadnych informacji.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W gui nie ma żadnych informacji.
Od zakupu specjalistą się nie stałem. Wydaje mi się jednak, że v1 ma firmware 2.xxx. Natomiast v3 to 3.xxx.
Kup oddzielny router + dwa zwykłe ap na piętro i ogród. Mikrofali chyba nie chcesz w domu żeby to wszystko ogarnęła?
Dzięki Cezary, może nawet 1 dodatkowy AP wystarczy , zobaczymy... ![]()
ale pytanie ciągle otwarte jaki Router, który podobnie jak TL-WDR3600 pociągnie z Gargoyle? Przyzwyczaiłem się do Gargoyle, poczytałem trochę i ciągle nie jestem pewny (nie siedzę w tym temacie) stad pytania:
1. czy warto obecnie kupować używanego TL-WDR3600? bo mam na oku, ale były też jakieś wersje i już zapomniałem co i jak?
2. ew. co podobnego -czy Archer C5 jest OK?
3. proszę o pomoc, chodzi o wątek ze sprzętem kompatybilnym pod Gargoyle, a czytałem też watek o nowym projekcie LEDE -czy za rok będzie już coś dostępnego z tego LEDE?
4. Czy czas Gargoyle rzeczywiście się kończy i dotyczy tylko nielicznego nowego sprzętu?
1/2. Kup wdr3600, kup archera. Masz to w pierwszym poście.
3. Już teraz jest. Tyle że na chwilę lede to nic innego jak trunk, pewnie wydadzą coś stailnego
4. A tu już nie rozumiem pytania.
Dzięki Cezary!
4. A tu już nie rozumiem pytania.
Chodziło o: Czy czas Gargoyle rzeczywiście się kończy i dotyczy tylko nielicznego nowego sprzętu?
Pytanie kogoś, kto nie siedzi w temacie, bo nie wiem jak rozumieć LEDE i to, że coraz mniej routerów jest kompatybilnych z Gargoyle. Może inaczej: jak długo przewiduje się wsparcie dla Gargoyle?
Czy to LEDE to będzie jakby oficjalny trunk Gargoyle??
Mylisz kilka rzeczy. Było sobie opewrt i niektórzy deweloperzy postanowili zrobić to inaczej/od początku, wzięli źródła openwrt i powstało lede. Gargoyle to nakładka graficzna na stabilne wydanie OpenWrt. I nikt nie powiedział że gargoyle się kończy, nikt nie powiedział że coraz mniej routerów jest kompatybilnych z gargoyle (jest dokładnie tyle ile wspieranych jest przez stabilne wydanie openwrt), nikt nie powiedział że lede ma coś wspólnego z gargoyle. 4MB nie są przeze mnie wspierane bo fizycznie się w nich to nie mieści, samo czyste openwrt powoli tez ma już ten problem.
https://goo.gl/photos/JZJVo77J99yyLAhs5
Mogę świętować?
https://goo.gl/photos/JZJVo77J99yyLAhs5
Mogę świętować?
Czyli jak tak jak na zdjęciu wygląda to jest wersja ea4500 v1 ?
JarekMk napisał/a:https://goo.gl/photos/JZJVo77J99yyLAhs5
Mogę świętować?
Czyli jak tak jak na zdjęciu wygląda to jest wersja ea4500 v1 ?
Chyba tak - mi świeci logo Cisco
Openwrt trzeba wgrać aby sprawdzić którą ma się wersję? Czy jest na to jakiś inny sposób...
Jak będzie logo Cisco - jest git. Wgrałem trunka i działa. Chociaż nie miałem czasu jeszcze nic ustawić.
Na iboodzie jest dzisiaj ciekawie wyglądający zestaw tplinka - router z wbudowanym powerline + kostka powerline z AP, taki: http://www.tplink.com/ie/products/detai … del=H5+KIT
Ktoś wie, co siedzi w środku i czy istnieje jakieś wsparcie openwrt?
Miał już może ktoś okazję testować WR1043ND v4?
Nope. Kupiłeś?
Miał już może ktoś okazję testować WR1043ND v4?
Jest już gdzieś dostępny?
Cześć wszystkim!
W związku z moim projektem który chcę sobie zrealizować - poszukuje routera. Będzie na nim LAMP. Myślę, że coś powyżej 32MB, 400MHz. Obecnie mam MR3220 V1, ale czuje, że zaraz może mi to przestać wystarczyć. Warunek konieczny - musi dać się zainstalować Gargoyle oraz port USB. Kolejny - jak najwięcej wolnych portów GPIO (jeśli nie pomyślę nad littlewire). Porty Gigabitowe nie są mi potrzebne - jeśli by były fajnie jeśli nie to nic się nie stanie.
Pozdrawiam.
Najsilniejszy z największą ilością ramu na jaki cię stać.
Racja mój błąd
Hmm tak do 100zł coś się znajdzie? Oczywiście używany.
Do 100zł to kup sobie używanego pcta na allegro. Z "silnych" routerów nic nie znajdziesz w tej cenie.
Jasna sprawa. Na razie pozostanę przy MR3220. Zobaczę jak będzie się zachowywał przy moim użytkowaniu. Jeśli będzie niewystarczający wtedy zwiększę budżet i poszukam czegoś lepszego. Serdecznie dziękuję! Pozdrawiam.
Nope. Kupiłeś?
Xemidra napisał/a:Miał już może ktoś okazję testować WR1043ND v4?
Jest już gdzieś dostępny?
Nie kupiłem i nie mam pojęcia gdzie jest dostępny, jednak widziałem wzmiankę o nim tutaj na forum oraz na OpenWRT Wiki. Byłem po prostu ciekaw czy może już ktoś miał okazję go używać.
Dziś pojawiła się bardzo ciekawa opcja na ZyXEL ARMOR Z1 NBG6816 AC2350 Dual-Band na iboodzie.
Czy jest na to openwrt?
Jest sprzed roku wspominka https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=57661
ale poza tym cisza
CPU: 1.4 GHz Dual core processor
Memory: 512 MB RAM AND 4 GB eMMC
wygląda na wypas maszynkę a cena jest dobra.
SZukam czegoś z AC w dobrej cenie i skłaniałbym się do tego rozwiązania chyba że kategorycznie odradzicie?
Dziś pojawiła się bardzo ciekawa opcja na ZyXEL ARMOR Z1 NBG6816 AC2350 Dual-Band na iboodzie.
Czy jest na to openwrt?
Jest sprzed roku wspominka https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=57661
ale poza tym ciszaCPU: 1.4 GHz Dual core processor
Memory: 512 MB RAM AND 4 GB eMMC
wygląda na wypas maszynkę a cena jest dobra.SZukam czegoś z AC w dobrej cenie i skłaniałbym się do tego rozwiązania chyba że kategorycznie odradzicie?
To jest platforma Qualcom Atheros AP148, tzw. Akronite, bazująca na IPQ806x - podobna konstrukcja to Archer C2600.
Wsparcia oficjalnego w OpenWrt/LEDE na razie nie ma, ale jest możliwe, kwestia czasu i zaangażowania posiadaczy tego sprzętu.
Wczoraj był na iboodzie. Teraz szukaj po allegro i podobnych.
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc