Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Co wybrać do tej karty TP-Link Archer T9E, strumieniowanie mediów + strumień z Xboxa na PC.
Cena jaka mogę poświecić ok 500-600zl
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co wybrać do tej karty TP-Link Archer T9E, strumieniowanie mediów + strumień z Xboxa na PC.
Cena jaka mogę poświecić ok 500-600zl
Skierowałem Cię do tego wątku żebyś go przeczytał. Masz odpowiedź w pierwszym poście, którego raczej w ogóle nie przeczytałeś.
Wiem ze wszyscy piszą o Archer c7 ale jakoś mnie nie przekonuje...
Nie masz wielkiego wyboru z AC.
a ZyXEL Armor Z1 AC2350?
Nie pod openwrt.
a jeśli nie potrzebuje tego, tylko ważną sprawą jest zasięg moc i stabilność i przede wszystkim wydajność?
To złe forum wybrałeś. Tu mówimy o routerach pod openwrt.
Czyli najważniejsza rzeczą tego forum jest openwrt i na nic więcej nie zwraca się uwagi? Jeśli tak to faktycznie źle trafiłem.
Dokładnie.
Właśnie padł mi Asus WL-500GP v1, co polecicie budżetowego (do 400 zł), żeby kilka lat pod openwrt służyło, zależy mi na dobrym skonfigurowaniu QoS (priorytet WWW nad Torrent).
Właśnie padł mi Asus WL-500GP v1, co polecicie budżetowego (do 400 zł), żeby kilka lat pod openwrt służyło, zależy mi na dobrym skonfigurowaniu QoS (priorytet WWW nad Torrent).
Cokolwiek na czym gargoyle działa. Idź na stronę projektu - gargoyle-router.com, zobacz co wspiera i wybierz sobie coś.
Witam
Potrzebuje kupic router najchetniej dwuzakresowy ktory sluzylby jako repeater z gargoyle. Kupilem fritz 1750e ale nie daje rady. Sygnal musze przeniesc z 4 pietra na sam dol a ten fritz ma tylko 2 kreski zasiegu i czesto sie gubi. Wystarczy ze auto przejedzie i nie mam zasiegu. Router na gorze dwuzakresowy z 50mb internetem. Ktos moze mi jakos pomoc w tej sprawie?
Żaden
4 piętra dla wifi to dość daleko biorąc pod uwagę stropy. Kabel ew np. adapter powerline.
Czemu zaden? Skoro ten repeater od fritza bez zadnych zewnetrznych anten jakos tam dziala to normalny router nie da rady?
Powerline nie wchodzi w gre. Mieszkanie jest klatke obok wiec inna faza pewnie
Działa Ci kiepsko jak sam napisałeś. Zakładając że leci na całej dopuszczalnej mocy to nic innego nie będzie działać lepiej. Chyba że złamiesz prawo i postawisz sobie jakąś mikrofalówkę która przebije się przez wszystko co tam masz na piętach.
Jestem w niemczech wiec nie wiem jak to tu prawnie wyglada
@lfanek - a nie da się kabla pociągnąć - ja walczyłem kilka lat z sygnałem w domu jednorodzinnym i pociągnołem kabel po elewacji i od tego czasu skończyły się problemy z netem a urządzenia pod Gargoyle + Luci śmigają aż miło!
Jeśli nie masz takiej możliwości to szukaj urządzeń z doczepianymi antenami i postaw anteny na oknie - jeśli ta sama "ściana".
PS.: W moim mieszkaniu z wielkiej płyty musiałem pociągnąć druta bo betonowe 8 cm ściany zbrojone skutecznie tłumią sygnał i żadne urządzenia nie zapewniały stabilnego połączenia. Po za tym ilość sieci dochodząca do 30 skutecznie zakłóca pracę i stabilność wifi. Połączenie w paśmie AC ledwo działa przez ścianę.
Hej,
lekko przespałem zakup wdr3600/wdr4300 i teraz ten model nie jest nigdzie dostępny(tak przynajmniej widzę w necie), widzę również jest coś nowszego np.: WDR7500, jednak ten model jest chyba już objęty zabezpieczeniami przed wgraniem alternatyw. Poniżej zapiszę czego potrzebuję, będę wdzięczny za doradztwo:
-budżet do 300pln, switch gigqbitowy
-2x USB - do jednego planowałem podłączyć dysk 2,5" 640GB(dysk nie ma alternatywnego zasilania), do drugiego chciałem podłączyć sensor temperatury/tuner dvbt
-możliwość doinstalowania minidlna (pewnie ramu nie starczy, ale w takim przyapdku zrobiłbym extroot-a na ww. dysku)
-możliwość doinstalowania provoxy
-zasięg WIFI do pokrycia to mieszkanie jednopoziomowe, do najdalszego końca mieszkania będzie w prostej linii ~12m
-do urządzenia będę podłączał kamerkę IP po kablu, chociaż to raczej nie jest problem ![]()
-[Nie musi być] W mieszkaniu pociągnąłem kable do pokoi, wyszło 7 kabli - więc jeśli ruter by miał 7 wyjść w częsci switchowej to byłoby super. Alternatywnie myślałem aby dokupić switch-a jako oddzielne urządzenie
Dziękuję za pomoc,
Dzeus
WDRy są już EOL.
Odpowiednikiem WDR7500 jest u nas Archer C5/C7.
WDRy są już EOL.
Odpowiednikiem WDR7500 jest u nas Archer C5/C7.
OK. sęk w tym że model Aecher C5/C7 jest blokowany... http://openrouter.info/forum/viewtopic. … amp;t=4075
pepe2k napisał/a:WDRy są już EOL.
Odpowiednikiem WDR7500 jest u nas Archer C5/C7.OK. sęk w tym że model Aecher C5/C7 jest blokowany... http://openrouter.info/forum/viewtopic. … amp;t=4075
Na razie w USA, poza tym nie do końca wiadomo, czy ta blokada to rzeczywiście blokada, czy jedynie zmiana nagłówka firmware. Doczytaj sobie w wątku na forum OpenWrt: https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?pid=315513
Na dzień dzisiejszy chyba jeszcze nikt w PL/UE na zablokowanego nie trafił.
Ale jak będziesz pierwszy, to koniecznie się pochwal! ![]()
Dziękuję za sprostowanie rzuciłem model wdr7500 ale być może jest coś innego/tanszego co spełni moje oczekiwania. Czy możecie mi coś doradzić w budżecie do 250-300zl?
Dziękuję za pomoc,
D.
Wybaczcie, że się powtórzę. Czy możecie wskazać zastępcę wdr3600/4300 z 2xUSB? Archer C5 jest w wersji v2 która nie ma wsparcia openWRT, wersja C7 przekracza mój budżet. Będę wdzięczny.
R.
Listę sprzętów z 2 usb masz tu: https://wiki.openwrt.org/tag/2usb?do=sh … p;tag=2usb , na naszym runku tylko kilka modeli z tego dostaniesz.
PS - choć trzeba uważać, bo ar150 np. ma dwa usb, ale drugie jest tylko do zasilania.
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc