1

Temat: Aktualizacja Gargoyle do v. 1.3.9

Obecnie posiadam wersje 1.3.8. Mam takie pytanie czy w momencie aktualizowania systemu przez:

sysupgrade -n obraz

do wersji 1.3.9 wszystkie pakiety ktore zainstalowałem na 1.3.8zostaną usunięte i ustawienia zostaną zresetowane do domyślnych?

TL-WDR3600
TL-WR1043ND
TL-WR842ND

2

Odp: Aktualizacja Gargoyle do v. 1.3.9

Tak. I możesz to zrobić z GUI.

PS. Jeżeli to jedne z moich ostatnich obrazów to jest to identyczne, bo zmian prawie żadnych nie było, a ja zdążyłem ponaprawiać już w moich poprzednich obrazach to co było złe.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Czyli na Twojej wersji 1.3.8 nie będę też miał problemy z WOL - skoro nie ma tak więcej nowości to pozostanę narzazie przy Twoim 1.3.8. przymierzam się do startu z extroot i chciałbym wystartować z czystym Gargoyle więc jak usunąć zainstalowane przeze mnie pakiety do tej pory? Jakiś reset?

TL-WDR3600
TL-WR1043ND
TL-WR842ND

4

polecenie firstboot.

Jak zrobisz extroota to system będzie czysty, tak jak byś nic nie zainstalował. Wiec tak możesz zrobić. Aha, i http://eko.one.pl/?p=gargoyle-fstab do przeczytania.

5

Mam extroot, udało się. Mam pytanie jak teraz zrobię firstboot to odłączy mi exroot'a i normalnie router wystartuje z pamięci flash?

TL-WDR3600
TL-WR1043ND
TL-WR842ND

6

Firstboot czyści tylko flash, wiec IMO tak.

7

Jest exroot, wykonam sysupgrade do nowszej wersji to po udanej aktualizacji będę musiał ponownie ustawić i podłączyć exroot'a?

TL-WDR3600
TL-WR1043ND
TL-WR842ND

8

Jeżeli zaktualizowane były takie pakiety to należało by je przeinstalować.