1 (edytowany przez Logan 2015-07-15 20:38:25)

Temat: Xiaomi Wi-Fi Mini

Cześć!  Czy któryś z Forumowiczów miał do czynienia z urządzeniem jak temacie. trunk go ponoć obsługuje,  ok.  180pln za dwuzakresowe  radio abgn/ac + usb no i są  też kolorze różowym  tongue

link

2

Odp: Xiaomi Wi-Fi Mini

Pepe2k...

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Jakaś możliwość na build'a by obsy smile

4

A wiesz że takowe są i leżą na dl.eko1? Choć nie mam urządzenia i to nie było testowane. Wyszły z urzędu, pewnie sterowniki wifi są do instalacji.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Logan napisał/a:

Cześć!  Czy któryś z Forumowiczów miał do czynienia z urządzeniem jak temacie. trunk go ponoć obsługuje,  ok.  180pln za dwuzakresowe  radio abgn/ac + usb no i są  też kolorze różowym  tongue

link

O kutwa... ale zdzierają! Kup sobie bezpośrednio u Chińczyków, dostaniesz za ~30 USD z przesyłką.
Poza tym, całkiem fajny, bo kompaktowy, ale "tylko" 100 Mbps na Ethernecie.

6

Na Aliexpress jest już wersja Gbitowa i nibieski kolor obudowy...no ale to jest Ali..trudno powiedzieć na ile to jest prawdziwe..

7

Logan napisał/a:

Na Aliexpress jest już wersja Gbitowa i nibieski kolor obudowy...no ale to jest Ali..trudno powiedzieć na ile to jest prawdziwe..

Ten konkretny model nie występuje w wersji z Gbps, w żadnej z dostępnych wersji kolorystycznych (poza niebieskim jest tego sporo... w Chinach widziałem nawet wersję limitowaną - w kolorze "złotym"). Switch Ethernetowy wbudowany w MT7620A, na którym bazuje ten router, jest tylko typu 10/100 Mbps, a na PCB nawet nie ma miejsca na zewnętrzny switch.

Zresztą, przejrzyj sobie: http://wiki.openwrt.org/toh/xiaomi/mini

8

Pepe2k, mógłbyś jakieś jedno, dwa zdania napisać "micro recenzji'?
Jaki zasięg wifi w porównaniu do innych znanych routerów?

9

secam7 napisał/a:

Pepe2k, mógłbyś jakieś jedno, dwa zdania napisać "micro recenzji'?
Jaki zasięg wifi w porównaniu do innych znanych routerów?

Nie mam czasu na testy, w sieci znajdziesz tego pełno, nawet po polsku ktoś robił recenzję. Ja go na co dzień nie używam.