Temat: TP-LINK MR3220V2 Gargoyle, Luci by Obsy i restarty
Witam
Mam na MR3220V2 16MB Flash postawione ostatnie gargoyle by Obsy. Do routera podpięty jest pendrive montowany jako SAMBA i FTP dodatkowo podpięty jest modem LTE E3372s ale i bez niego też problem ten sam. Objaw jest identyczny na 2 egzemplarzach MR3220V2. Objaw jest ten sam gdy podłączony pendrive i modem do huba aktywnego. Dodatkowo pokusiłem się o test na kompilacji Luci by Obsy i problem ten sam.
Router często się restartuje podczas dużego obciążenia sieci a praktycznie za każdym razem gdy 2 klientów jednocześnie pobiera lub zapisuje jakieś pliki na pendrive zamontowanym w routerze. Gdy jeden komputer korzysta z zasobów pendriva objaw praktycznie nie występuje albo bardzo rzadko. Na chwilę przed restartem można zaobserwować znacznie wolniejsze otwieranie się stron www. Zaczyna strasznie mulić router i po chwili restart.
Problem występuje też na świeżo wgrany firmware z skonfigurowanym tylko WiFi i Sambą.
Wyczerpały mi się już wszystkie pomysły jak rozwiązać ten problem. Nadmieniam iż korzystam wyłącznie z kompilacji Obsy Gargoyle i Luci.
Może ktoś miał ten problem i poradził sobie z nim.