1

Temat: e3372 od Orange nie odpowiada na adresie 192.168.8.1

Dostałem od Orange modem Huawei E3372 celem uruchomienia krok po kroku netu na TP-Linku 1043nd v1 a tu taka niepodzianka, ping do adresu 192.168.8.1 brak (modem bezpośrednio w kompie)
Przez aplikację orange net działa.
jako ciekawosta przez załączoną aplikację nie pozwala na usunięcie zabezpieczenia PIN
Ktoś już spotkał się z takim problemem?

2

Odp: e3372 od Orange nie odpowiada na adresie 192.168.8.1

Karty od orange nie pozwalają na usuwania pinu (choć orange takie posiada).
Może masz zwykły modem a nie hlinka?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Tak mam jakiś stary e31xx

4

Nie, pytanie było: czy jesteś pewien że to jest hlinka a nie zwykły modem?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Nawet o tym nie pomyślałem że może nie być Hilink, to by oznaczało że trzeba pokombinować z firmware.  Poszukam jak to zrobić. Dzięki za nakierowanie na właściwe tory.

6 (edytowany przez build000 2015-06-03 06:51:16)

Nie szukaj innych rozwiązań tylko zrób hilinka - bez względu na to co masz możesz mieć zawsze to co chcesz - albo hilink albo zwykły (wszystko na forum bez-kabli jest opisane co i jak - z pinem też jest w miarę prosty trick, i.t.d.) - rndis pod linuchem na tym modemie nie kuma - także jak mają być przyzwoite osiągi (UL/DL) to tylko hilink (tym bardziej jak router to taki zabytek - oczywiście przy tym routerze bez huba aktywnego się nie obędzie). Tak szczerze mówiąc ten router pod ten modem jest raczej za słaby - może się restartować przy pełnym, możliwym UL/DL - Orange nic nie tnie jak np. PLAY - w nocy darmocha (nowe abonamenty - sam używam), także spodziewaj się śmiało 45-55 Mb/s DL i 20-25 Mb/s UL (to oczywiście bez huba - z hubem poleci mocniej).