26

Odp: Statystyki i QOS w Luci jak w Gargoyle?

OK dzięki, myślałem, że są bez żadnego GUI. W taki razie Cezary nie powinny różnić się od Twoich niczym?

27

simono napisał/a:

OK dzięki, myślałem, że są bez żadnego GUI. W taki razie Cezary nie powinny różnić się od Twoich niczym?

Różnią się i to bardzo, doczytaj, nie bądź leniwy.

28

Teraz widzę różnią się na pewno bardzo rozmiarem (około dwukrotnie) bo są dodatki (super), na WA850RE mogę mieć bez dodatków z samym luci bo robi za most. Jeszcze raz dzięki.

29

Koledzy męczyłem się w weekend z ustawieniem WA850RE jako most i nie dałem rady. Jedyne co miałem to zasięg widoczny w Luci w trybie klienta WDS (ale brak ruchu z portu LAN, brak pinga dla przykładu na mój router) lub gdy podpiąłem się do swojej sieci gdzie WiFi chodziło jako WAN. Przeglądałem kilka poradników, znalazłem nawet jakiś na Youtube (z wykorzystaniem relayd) ale widać w przypadku extendera to nie działa. Czy ustawiał ktoś z Was Ten extender na BB z Luci jako most lub reapter?

30

Ten nie. Normalny router tak.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

31

To kicha. Chciałem zacząć od extendera ze zmianą na BB z Luci bo widzę w pracy na jednym routerku, że można większy transfer wyciągnąć na WiFi w porównaniu z firmowym i Gargoyle 1.6.2.2