1

Temat: Gargoyle 1.6.2.2 problem z bwmonem - powtorka po zmianie czasu

Czesc.
mam niby swoj build  1.6.2.2_by_rl  (Built 20141208-23:55 AA r42647), ale za wielkich zmian nie ma, do dzis dzialalo pieknie od ponad pol roku, no ale nastala zmiana czasu akurat dzis rano jak co tydzien mam zaplanowany restart i problem z bwmonem sie powtorzyl, restarty co pare minut. Szczesliwie udalo mi sie wylaczyc bwmona przy ktoryms restarcie i udalo mi sie zalogowac na szybko.

Co moze byc z tym znanym bledem, jest jakies na to lekarstwo oprocz wylaczania bwmona ?

Pozdr,

2

Odp: Gargoyle 1.6.2.2 problem z bwmonem - powtorka po zmianie czasu

Wywal dane z /usr/data

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez roblad 2015-04-06 09:40:05)

Czesc,

Mozna robic to przy kazdym reboocie np 1 na tydzien  w rc.local ?

I co dokladnie wywalic , doslownie wszystko

bwmon                time_backup          webmon_searches.txt
quotas               webmon_domains.txt

lacznie z katalogami bwmon i quotas ?

czy ze srodka ich zawarosc

4

Jednorazowo. bwmon.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

roblad napisał/a:

Co moze byc z tym znanym bledem, jest jakies na to lekarstwo oprocz wylaczania bwmona ?

W Gargoyle coś jest skopane z czasem (miałem ten problem pół roku wcześniej), teraz przed świętami się powtórzył (na dwóch routerach DIR-505 i WDR3500, WR703N wybrnął z tego sam ale zaliczył restart, także te powtarzające się posty z ciągłymi restartami na różnych routerach tj. tego skutek). Do 505 miałem dostęp bezpośredni także tutaj było łatwo wybrnąć (zmieniłem soft), natomiast z WDR3500 miałem "trochę zabawy"-gdyż przy dostępie zdalnym i niezbyt szybkim łączu CDMA, trzeba było się wstrzelać ze zmianą ustawień. Na początku kombinowałem ze zmianą serwerów czasu i z domeny na IP, lecz to nie pomogło.Wyłączyłem więc klienta OpenVPN-niestety też nic nie pomogło. Dopiero jak zmieniłem strefę czasową router przestał się restartować.